Biskup Rogić imenovao povjerenika za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba

Biskup Rogić imenovao povjerenika za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba

Šibenska biskupija pridružila se nizu hrvatskih i svjetskih biskupija koji su imenovali povjerenika za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba.

Autor
Šibenska biskupija/Laudato/D.R.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
16.07.2020 12:14

 

Temeljem odredbe pape Franje u Apostolskom pismu u obliku motu proprija Vos estis lux mundi, a u skladu sa Smjernicama Hrvatske biskupske konferencije, šibenski biskup mons. Tomislav Rogić imenovao je katedralnog župnika don Krešimira Matešu biskupijskim povjerenikom za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba, te za tajnicu ovog povjerenstva voditeljicu Bračnog i obiteljskog savjetovališta Mariju Friedrich, objavila je Biskupija.

Njih dvoje ovlašteni su za područje Šibenske biskupije primati dojave o mogućim slučajevima povrede zaštite maloljetnika i ranjivih osoba, saslušati dojavitelje i žrtve, obraditi zaprimljene dojave u skladu s kanonskim zakonodavstvom i mjerodavnim Smjernicama Hrvatske biskupske konferencije, osobito pazeći pri tom na zaštitu žrtve. Dužni su o svemu obavijestiti dijecezanskog biskupa.

Sjedište povjerenstva je u prostorijama Bračnog i obiteljskog savjetovališta u ulici Fausta Vrančića 8 u Šibeniku. Povjerenstvo je također dostupno telefonskim brojem 095 817 3821, te elektroničkom poštom bios.sibenik@gmail.com .

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!