Biskup Šaško podijelio sakrament svete Potvrde u Vivodini: Dionici smo čuda Božje ljubavi

Biskup Šaško podijelio sakrament svete Potvrde u Vivodini: Dionici smo čuda Božje ljubavi

U nedjelju 9. kolovoza 2020. godine pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško podijelio je sakrament svete Potvrde krizmnanicima o župnom blagdanu svetog Lovre u Vivodini. 

Autor
Sanja Benković-Marković/Laudato/D.R.
Fotograf
Sanja Benković-Marković
Objavljeno:
 
11.08.2020 10:14

 

Duhovnu pripremu na blagdan svetog Lovre započeli smo trodnevnicom koju je predvodio župnik Filip Marić iz Jastrebarskog. Svečano nedjeljno misno slavlje predvodio je biskup Šaško u koncelebraciji s rektorom zagrebačke katedrale mons. Josipom Kuhtićem, svećenicima iz Ozaljsko-lipničkog i Karlovačkog dekanata, iz Metlike i grkokatoličkim svećenikom.

Tumačeći evanđelje u kojem Petar traži od Isusa da i on može hodati po vodi, biskup Šaško istaknuo je između ostalog kako Petar provjerava Isusa, kako je prisutna Petrova nezrelost i djetinjatost, znatiželja da Isus učini čudo, a cilj toga i nije neko dobro.

- To čudo ne služi vjeri ni obraćenju. Na početku se osjeća Petrov zanos kad čuje riječi - Dođi, Petre!, a kad osjeti svoje krize, teškoće, počinje padati, tonuti i onda opet: Spasi me, Gospodine! I Gospodin ga spasava i uči ga hodati ne po slavi i sjaju, već prašnjavim putem milosrđa - kazao je mons. Šaško.

Naglasio je kako su apostoli isticali u izvještavanju u Pismima svoje slabosti, bili su potpuno iskreni kako bi nama dali svjedočanstvo rasta, primjer ljudskosti u svima nama, kako se ne bi oslanjali na vlastite snage.

- Petar je slika vjernika i Crkve koja gradi svijet ne na nesvakidašnjim čudesima već kroz svagdašnja čuda naviješta Vječnost. Nije li čudo da smo unatoč pandemiji, problemima, nedaćama ovdje sabrani, nije li čudo čovjek od samog začeća? Nije li čudo ovdje na Vivodini s našim krizmanicima da smo dionici čuda Božje ljubavi - rekao je biskup Šaško dodavši na kraju da ako gledamo u budućnost, ona se može održati samo ako budemo dopustili Duhu Svetom da nas vodi.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije