Biskup Škvorčević čestitao Kurban Bajram islamskoj zajednici u Hrvatskoj

Biskup Škvorčević čestitao Kurban Bajram islamskoj zajednici u Hrvatskoj

Kurban-bajram je četverodnevni islamski praznik prinošenja žrtve Kurban te ujedno i najznačajniji islamski praznik. 

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
islamska-zajednica.hr
Objavljeno:
 
30.07.2020 09:05

 

Prigodom muslimanskog blagdana Kurban Bajrama požeški biskup Antun Škvorčević, predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog uputio je akademiku Azizu Hasanoviću, predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj sljedeću čestitku:

Kurban Bajram na svoj način sabire u sebi povijest vjere, pokrenute Ibrahimovom - Abrahamovom vjernošću Bogu i predanjem, očitovanim posvemašnjom spremnošću da mu prikaže za žrtvu i vlastitog sina. U toj povijesti imaju posebno mjesto Židovi, kršćani i muslimani, vjernici istih korijena i iskustva duboke životne povezanosti s Bogom. Od srca čestitam Kurban Bajram Vama, Vašim cijenjenim suradnicima i svim vjernicima Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Uvjeren sam da okolnosti u kojima slavite Kurban Bajram neće umanjiti njegovu duhovnu snagu, te će se ona očitovati u obiteljskom, prijateljskom i međuvjerskom zajedništvu, posvjedočiti razumijevanjem, poštovanjem i solidarnošću, napose s onima koji trpe zbog koronavirusa, potresa u Zagrebu i okolici ili koje druge nevolje.

I ovom prigodom svjedočim Vam duboko poštovanje, te Vas od srca pozdravljam.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: