Biskup Škvorčević posjetio osmeročlanu obitelj koja je ostala bez supruga i oca

Biskup Škvorčević posjetio osmeročlanu obitelj koja je ostala bez supruga i oca

Biskup je potaknuo sve članove obitelji da s velikim povjerenjem u Božju providnost predaju u Njegove ruke sudbinu svoga supruga i oca, kao i vlastitu bol.

Autor
Laudato / J.J.
Fotograf
Požeška biskupija
Objavljeno:
 
21.03.2023 09:56

Požeški biskup Antun Škvorčević posjetio je u Velikim Bastajima, filijali župe Đulovac, Verku Tomić i njezinih sedmero djece, čiji je suprug i otac prošloga tjedna tragično preminuo.

U biskupovoj pratnji bili su đulovački župnik Josip Marić i tajnik Matej Siluković. Ožalošćenoj obitelji biskup je kazao kako i njega duboko pogađa smrt njihova supruga i oca te da im je svojim posjetom želio posvjedočiti blizinu i izraziti kršćansko suosjećanje u teškom trenutku koji proživljavaju.

Istaknuo je kako je svaka smrt potresan događaj, popraćen mnoštvom pitanja na koja nemamo odgovora, ali u vjeri pronalazimo svjetlo. Rekao je da molitva premošćuje daljinu između pokojnika i njegovih najbližih te popunjava prazninu koju ostavlja odlazak dragih osoba. Potaknuo je sve članove obitelji da s velikim povjerenjem u Božju providnost predaju u Njegove ruke sudbinu svoga supruga i oca, kao i vlastitu bol.

Biskup se u razgovoru zanimao za obiteljsko stanje nakon očeve smrti, koji je svojim radom skrbio za kruh svagdanji. Pružio im je duhovnu i materijalnu potporu, obećavši pratiti ih molitvom i drugom pomoći. Obitelj Tomić iskazala je veliku zahvalnost biskupu.

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: