Caritasovi volonteri već više od tri tjedna neumorno pomažu stradalima u potresu

Caritasovi volonteri već više od tri tjedna neumorno pomažu stradalima u potresu

Osobito veseli izniman angažman mladih, osnovnoškolaca i srednjoškolaca, koji neumorno i bespogovorno rade od ranih jutarnji i kasnih večernjih sati.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Sisačka biskupija
Objavljeno:
 
20.01.2021 15:19

 

Iza nas je već više od tri tjedna otkako je područje Sisačke biskupije pogodio razoran potres. Neposredno nakon nemilog događaja okupilo se čitavo mnoštvo volontera, dajući na raspolaganje svoje vrijeme i rad kako bi pomoć u što ranijem roku stigla do potrebitih. Ukupno samo kroz distribucijski centar u Sisku u ova tri tjedna prošlo je oko 2700 volontera, a o njihovoj snazi i požrtvovnosti govori i činjenica da je u utorak 19. siječnja samo na tom mjestu podijeljeno više od 1100 obiteljski paketa za najpotrebitije.

Volonteri su uglavnom mladi Sisačke biskupije, časne sestre iz različitih redova, svećenici, branitelji i ostali ljudi dobre volje pristigli u Sisak od Vukovara do Dubrovnika. Osobito veseli izniman angažman mladih, osnovnoškolaca i srednjoškolaca, koji neumorno i bespogovorno rade od ranih jutarnji i kasnih večernjih sati. Iako je nekima od njih sada već krenula škola, i dalje volontiraju u dijelu dana kada nemaju nastavu. Na pitanje jesu li iscrpljeni zbog svakodnevnog i cjelodnevnog volontiranja, volonteri jednoglasno odgovaraju kako nisu te da im volontiranje služi kao svojevrstan oblik terapije i oporavka od stresa i straha koji su i sami proživjeli, ali i činjenica da jedino međusobnim pomaganjem možemo osigurati ponovni oporavak stradalog područja.

Osobito veseli i činjenica da je volontiranje izrodilo brojna nova prijateljstva koja će sigurno postati temeljem budućeg djelovanja Caritasa Sisačke biskupije i jamac daljnjeg širenja lanca dobrote i djelotvorne ljubavi.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: