Četvrti dan devetnice sv. Mihovilu posvećen bračnim parovima

Četvrti dan devetnice sv. Mihovilu posvećen bračnim parovima

Četvrti dan devetnice sv. Mihovilu u šibenskoj katedrali, u petak 23. rujna, bio je posvećen bračnim parovima. Euharistijsko slavlje predslavio je p. Arek Krasicki, župnik u Mandalini i Zablaću.

Autor
Šibenska biskupija/Laudato/F.P.
Fotograf
Šibenska biskupija
Objavljeno:
 
24.09.2022 12:46

 

U suslavlju su bili katedralni župnik, don Krešimir Mateša, fra Augustin Kordić i don Šime Pleadin. U homiliji je p. Arek iznio iskustvo vlastitog života u obitelji u kojoj je imao iskustvo braka svojih roditelja, povezujući ga s liturgijskim čitanjima.

Istaknuo je da se Božji plan razlikuje od onoga što svatko od nas planira za sebe. Suživot dvoje ljudi u braku prolazi promjene i poteškoće na koje pojedinac različito reagira. Brak je poligon svetosti. Trebamo shvatiti da smo ograničena bića i kako je i vrijeme koje nam je darovano ograničeno vrijeme. Potreban je Bog koji je ljubav. Bog koji nam se daruje u svakom trenutku. Bog koji je temelj u našem braku, istaknuo je p. Arek.

Svetac kojeg slavimo govorio je da je Bog u braku dao svakom supružniku dar da jedno drugog oblikuje kao kipar svoje djelo. Svatko od nas treba obrađivanja u strpljivosti u ljubavi. A za to je potrebno vrijeme i poniznost. Važna je svakodnevna obiteljska molitva. Kako bismo mogli napredovati u svom zvanju muža i žene, potrebno je ukorijeniti sve u iskrenoj molitvi, naglasio je propovjednik.

Preporučio  je  bračnim supružnicima koji imaju problema u braku, koji ne promatraju bračnog druga istim očima kao nekada, da zahvaljuju za bračnog druga za svaki zajednički trenutak. Potaknuo je obitelji na zajednički odlazak na nedjeljnu svetu Misu, naglasivši kako je to posebni dar od Gospodina, istaknuo je.

Na kraju euharistijskog slavlja svi vjernici izmolili su molitvu sv. Mihovilu, moleći njegov zagovor u životu svojih obitelji.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije