'Čini pravu stvar' – Caritasova akcija u suradnji s dubrovačkim paraolimpijcem

'Čini pravu stvar' – Caritasova akcija u suradnji s dubrovačkim paraolimpijcem

Za električna kolica potrebno je prikupiti 16 000 kuna.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Dubrovačka biskupija
Objavljeno:
 
22.09.2021 17:46

 

Caritas Dubrovačke biskupije uključio se na platformu za donacije 'Čini pravu stvar' i postavio prvi izazov u suradnji s hrvatskim paraolimpijcem, Dubrovčaninom Mihovilom Španjom. Ovim izazovom Španja poziva sve ljude dobre volje na prikupljanje novčanih sredstava za kupnju električnih kolica potrebnih jednom mladom sugrađaninu, objavila je Dubrovačka biskupija.

– Kao paraolimpijac susreo sam se s brojnim poteškoćama tijekom svojeg osobnog, ali i sportskog života. No, sve sam ih lakše prebrodio upravo zahvaljujući podršci dobrih ljudi u svojoj okolini, ali i onih koje nisam nužno poznavao. Nedavno sam čuo priču o mladom Dubrovčaninu kojemu su potrebna eklektična invalidska kolica, malo vozilo kojim može sam upravljati, za normalan život, a kojemu, nažalost, njegova obitelj ne može financirati taj veliki izdatak. Zbog toga pokrećem izazov u suradnji s Caritasom Dubrovačke biskupije s ciljem prikupljanja sredstava koja će omogućiti mojem sugrađaninu ispunjeniji i kvalitetniji život – kaže Španja u svom pozivu koji možete poslušati OVDJE.

Prvi Caritasov izazov objavljen je u utorak 21. rujna i, tijekom prvog dana prikupljanja sredstava, 25 donatora pomoglo je ovu akciju. Za električna kolica potrebno je prikupiti 16 000 kuna.

Platforma 'Čini pravu stvar' besplatna je za sve udruge i neprofitne organizacije na području Hrvatske. Svaki pojedinac može postaviti izazov za neki cilj za koji želi prikupljati novac, objaviti iznos koji je potrebno skupiti te navesti i dokad izazov traje.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: