Donacija invalidskih kolica za korisnike hrvatskih Caritasa

Donacija invalidskih kolica za korisnike hrvatskih Caritasa

Caritas Krčke biskupije primio je 33 invalidskih kolica od kojih je njih 29 donirao Domu za starije osobe 'Mali kartec' Krk.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Krčka biskupija
Objavljeno:
 
21.09.2021 14:24

 

Zalaganjem Veleposlanstva Suverenoga malteškog reda i zauzetošću njegova izvanrednoga i opunomoćenog veleposlanika u Republici Hrvatskoj, g. Michaela Dzebe, Hrvatski Caritas primio je donaciju rabljenih invalidskih kolica za potrebe korisnika Caritasove mreže u Hrvatskoj. Gotovo 270 darovanih kolica poslužit će, putem posudionica medicinskih pomagala u nekoliko nad/biskupijskih Caritasa, osobama kojima su radi lakše ili nužne pokretljivosti potrebna takva pomagala, a najčešće i pomoć bližnjih, objavila je Krčka biskupija.

Hrvatski je Caritas ovu korisnu donaciju stavio na raspolaganje Caritasu Riječke nadbiskupije, Caritasu Krčke biskupije, Caritasu Gospićke biskupije, Caritasu Zagrebačke nadbiskupije te nekim hrvatskim zdravstvenim ustanovama.

Caritas Krčke biskupije primio je 33 invalidskih kolica od kojih je njih 29 donirao Domu za starije osobe 'Mali kartec' Krk. Ovom gestom biskupijski Caritas želi doprinijeti kvaliteti života starijih osoba na našem području. Inače, jedan od redovitih programa biskupijskog Caritasa jest program 'Posudionica medicinskih pomagala', što uključuje posudbu bolesničkih kreveta na struju i hidrauliku, invalidskih kolica, hodalica, antidekubitalnih madraca, štaka i dr. Ovakve donacije uvijek su dobrodošle s obzirom na to da je potražnja za pomagalima redovita.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije