Donacija udruge 'Betlehem' šibenskom rodilištu

Donacija udruge 'Betlehem' šibenskom rodilištu

Nova robica za dojenčad kao i higijenske potrepštine za njegu tek rođenog djeteta olakšavaju mladim majkama prve dane roditeljstva.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Šibenska biskupija
Objavljeno:
 
14.04.2021 09:22

 

Želeći olakšati prve dane roditeljstva mladim majkama u šibenskom rodilištu, članovi Udruge 'Betlehem' Šibenik u ponedjeljak 12. travnja 2021. predali su donaciju u robici za dojenčad i higijenskim potrepštinama za majke i djecu, izvijestila je Šibenska biskupija.

Svjesni osjetljivosti situacije u kojoj se nalaze mladi roditelji nakon poroda djeteta i uviđajući sve teže okolnosti i opterećenost bolničkog sustava, pa tako i rodilišta, članovi Udruge 'Betlehem' Šibenik stupili su još prošle godine u kontakt s upravom bolnice i razmotrili mogućnosti u kojima mogu pomoći svojim sudjelovanjem. I sami članovi Udruge su mlade majke koje su svoju djecu dovele na svijet u šibenskoj bolnici i zato su bile potaknute da drugim majkama olakšaju te trenutke koje su same prošle. Nova robica za dojenčad, kao i higijenske potrepštine za njegu tek rođenog djeteta u ovim prvim danima brige oko novog člana obitelji mladim majkama olakšavaju prve dane roditeljstva.

Zahvaljujući predstavnicima Udruge 'Betlehem' Šibenik na donaciji, glavna sestra u rodilištu, Danira Rupić, spomenula je kako se ponekad u rodilištu zadrže i siromašne majke koje su nespremne dočekale svoj porod, pa im puno znači kad dobiju robicu i higijenske potrepštine za svoje dijete. U ime udruge donaciju je predao fra Ivan Penava, župnik Župe sv. Petra na Vidicima istaknuvši koliko je važna suradnja rodilišta s majkama u Udruzi 'Betlehem', koje su same bile ovdje u najosjetljivijim trenutcima svojega života. Zahvalio je bolničkom osoblju na njihovu trudu i brizi za nerođenu djecu koja se tijekom devet mjeseci u majčinim utrobama kroz trudnoću spremaju na porod i dolazak na svijet.

Udruga 'Betlehem' Šibenik započela je djelovati 2016. godine u malom krugu ljudi s molitvom za nerođenu djecu osluškujući potrebe našega društva. Temelj ove udruge jest molitva i djelovanje u pomaganju mladim roditeljima u trenutcima kada na svijet dolazi dojenčad. Glavni cilj djelovanja udruge jest nastojanje da se svako začeto dijete rodi, a to ostvaruju konkretnim djelovanjem pružajući svu potrebnu pomoć trudnicama (smještaj, financijska pomoć, donacija hrane, odjeće, obuće, savjetovanje i sl.).

Donacije za udrugu primaju se na račun HR0323400091110806636 pri Privrednoj banci Zagreb. Članovi udruge sastaju se svaki ponedjeljak u 19.30, u prostorijama Župe sv. Petra na Vidicima, na adresi VIII. Dalmatinske udarne brigade 21, a petkom na molitvu u crkvi sv. Mare u 17 sati. U kontakt s udrugom može se stupiti preko predsjednice, gđe Helien Čoko na broj 091/11-88-771 ili na adresu e-pošte: betlehem.sibenik@gmail.com

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: