Drugi Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Sisku pod geslom: 'Za zaštitu svakog ljudskog života – i kad je najteže!'

Drugi Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Sisku pod geslom: 'Za zaštitu svakog ljudskog života – i kad je najteže!'

Posebno je bilo i ove, druge godine zaredom, u Sisku, na Hodu za život, obitelj i Hrvatsku. Okupljeni su hodali za svaki ljudski život i pritom poslali poruku da je svaki ljudski život, od začeća do prirodne smrti, vrijedan u Božjim očima.

Autor
Laudato/M.B.
Fotograf
Hod za život
Objavljeno:
 
12.06.2021 18:21

Iz organizacije su poručili da je znanost dokazala da je život svakoga od nas započeo začećem! Činjenica je da već 18. dan od začeća djetetu kuca srce, od 8. tjedna od začeća svi organi funkcioniraju, da sa 10 tjedana nerođeno dijete ima otisak prsta, sa 12 tjedana dijete se smije te da prilikom pobačaja dijete osjeća bol.

Hodalo se za svaki ljudski život, a ove je godine naglasak na zaštiti, ali i brizi za sve one koji su teško stradali u ovom potresom pogođenom području.

Organizatori su posebno naglasili da su ponosni na velik broj volontera i redara koji su sudjelovali na Hodu.

Okupljeni su drugu godinu zaredom radosno hodali gradom uz pjesmu i iskazivali solidarnost, poštovanje i ljubav prema nerođenom i rođenom djetetu, njegovoj majci, ocu, našim bakama i djedovima, za naše obitelji i Hrvatsku.

Među ostalima, na Hodu su sudjelovali i mons. Vlado Košić, biskup sisački, Predstojnica katehetskog ureda Sisačke biskupije, s. Smilja Čirko, saborska zastupnica Marijana Petir, predsjednica udruge 'U ime obitelji' i još mnogi drugi.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: