Dubrovačko-neretvanska županija i Caritas grade sigurnu kuću 'Josipov dom' za žrtve nasilja

Dubrovačko-neretvanska županija i Caritas grade sigurnu kuću 'Josipov dom' za žrtve nasilja

Dubrovačko-neretvanska županija bila je jedna od šest hrvatskih županija u kojima nije bilo sigurne kuće za zbrinjavanje žrtava nasilja.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Dubrovačko-neretvanska županija
Objavljeno:
 
01.03.2021 10:36

 

Ravnateljica Caritasa Dubrovačke biskupije, Sanja Šanje, sa suradnicima, sudjelovala je u četvrtak 25. veljače na prvom radnom sastanku partnera projekta 'Josipov dom', održanom u hotelu 'Adriatic' u Dubrovniku, čime su  počele aktivnosti na uspostavljanju sustava podrške i rekonstrukcije objekta sigurne kuće u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Dubrovačko-neretvanska županija bila je jedna od šest hrvatskih županija u kojima nije bilo sigurne kuće za zbrinjavanje žrtava nasilja, no kontinuirano se radilo i radi na osiguravanju najprije privremenog, a sada i trajnog rješenja, navedeno je na mrežnim stranicama županije.

Nositelj projekta 'Josipov dom' je Dubrovačko-neretvanska županija, uz potporu Caritasa Dubrovačke biskupije kao projektnog partnera te Regionalne agencije DUNEA kao stručne pomoći u provedbi, izvještava Dubrovačka biskupija.

– Ovim projektom trajno rješavamo problem smještaja za žrtve nasilja – istaknula je uvodno zamjenica župana Žaklina Marević, zahvalivši svima koji su sudjelovali u pripremi i koji će sudjelovati u provedbi projekta. 

Projektne aktivnosti na radnom sastanku predstavile su Ivana Prce i Tea Sekulo iz Regionalne agencije DUNEA, te su dogovoreni sljedeći koraci u provedbi projekta. Na sastanku su sudjelovale i ravnateljica Regionalne agencije DUNEA, Melanija Milić, te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Jelena Dadić.

Vrijednost projekta, koji se 85 % financira iz Europskog socijalnog fonda i 15 % iz nacionalnih sredstava Republike Hrvatske iznosi 11,696.487,54 kuna, a završetak je planiran u srpnju 2023. godine.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije