Duhovne vježbe svećenika Riječke nadbiskupije: 'Pozvani smo na svetost, ne na mlakost'

Duhovne vježbe svećenika Riječke nadbiskupije: 'Pozvani smo na svetost, ne na mlakost'

– Duhovne vježbe Božji su dar, dar Crkve nama svećenicima da u srcu dopustimo tu promjenu i krenemo na put obraćenja – rekao je don Radić govoreći o temi susreta.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Riječka nadbiskupija
Objavljeno:
 
12.10.2021 09:34

 

U nadbiskupijskom Domu pastoralnih susreta u Lovranu, u ponedjeljak 11. listopada započele su duhovne vježbe svećenika. Program, koji će trajati do četvrtka 14. listopada, započeo je zajedničkim ručkom i molitvom koju je predvodio riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić. Okupljenim svećenicima i voditelju duhovnih vježbi, don Josipu Radiću, zaželio je blagoslovljeno vrijeme duhovne izgradnje.

Kako promijeniti život i krenuti na put obraćenja, tema je o kojoj će sljedećih dana svećenicima govoriti don Radić. Glavni naglasak bit će na promjeni života. Iz osobnog iskustva don Radić će posvjedočiti kako je vrijeme pandemije koronavirusa također bilo vrijeme promjena, blagoslovljeno vrijeme u kojemu je intenzivnije promišljao, molio i radio na duhovnoj izgradnji.

– Duhovne vježbe trebaju pokrenuti naš svećenički život na način da se do kraja života mijenjamo i posvećujemo. Pozvani smo na svetost, ne na mlakost i osrednjost. Duhovne vježbe Božji su dar, dar Crkve nama svećenicima da u srcu dopustimo tu promjenu i krenemo na put obraćenja – rekao je don Radić govoreći o temi susreta.

Nakon zajedničkog ručka molitveni dio započeo je u kasnim poslijepodnevnim satima križnim putem te sv. Misom s Večernjom. Sljedećih dana uz razmatranja kroz koja će svećenike voditi don Radić, sudjelovat će u bogatom molitvenom programu, ali imati i vrijeme za osobnu molitvu kao i euharistijsko klanjanje u tišini, priopćila je Riječka nadbiskupija.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: