Dvije Marije iz Siska peku kolače za mlade Caritasove volontere

Dvije Marije iz Siska peku kolače za mlade Caritasove volontere

– Kad smo ostali bez potrebnih namirnica, opskrbili su nas, i mi pečemo i nadalje kolače za mlade volontere. Nije važno tko si i gdje si, važno je da se izvučemo iz zla – naglasila je.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Sisačka biskupija
Objavljeno:
 
13.01.2021 09:30

 

Ni godine ni bolesti nisu zaustavile Mariju Dumbović i Mariju Vavro iz Siska da pomognu kako bi ublažile posljedice razornog potresa koji je pogodio Banovinu. Njih dvije prave šape, kokosovce, vanilin-kaflice, medenjake, pite, fritule i krekere.

– Imala sam veliku želju nešto napraviti, a drugima mogu pomoći tako da na starinski način ispečem kolače, odnosno po starinskim receptima. Dala sam si zadatak da to pošaljem mladim vrijednim ljudima, a to su gotovo djeca. Presretna sam što su se mladi dali na volontiranje. Ali, ne mogu više govoriti o tome, jako me uznemiri – kazala je Dumbović koja je u ratu izgubila sina.

Prema riječima Marije Vavro, njih dvije već su bile spremne na pomoć navečer toga kobnog utorka, 29. prosinca.

– Sa srcem i dušom spremne smo pomoći iako smo fizičke uskraćene da više uskočimo. Tu su godine i bolesti, ali mi pravimo kolače. Kad smo ostali bez potrebnih namirnica, opskrbili su nas, i mi pečemo i nadalje kolače za mlade volontere. Nije važno tko si i gdje si, važno je da se izvučemo iz zla – naglasila je.

Kako je objasnila Vavro, dok prave slatke zalogaje, popisuju i potrebite obitelji da i njima volonteri odnesu koji slatki paketić.

– Priča mi unuka da zna biti naporno, ali nitko se ne žali da im je teško raditi za najpotrebitije – zaključila je Dumbović.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: