Film o životu mlade Brođanke Kristine Terihaj predstavljen je javnosti

Film o životu mlade Brođanke Kristine Terihaj predstavljen je javnosti

Dokumentarni film ‘Kraljeva kći’ pretpremijerno je 16. travnja prikazan u Katehetskom centru Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu. 

Autor
Brankica Lukačević /Laudato/M.P.
Fotograf
Brankica Lukačević
Objavljeno:
 
17.04.2021 14:35

Film prikazuje život mlade Brođanke Kristine Terihaj, koju prijatelji zovu Kiki, a koja je odmalena prikovana u invalidska kolica. Nadahnuti njezinom pričom, Kristinina prijateljica Tajana Ćosić i snimatelj Tino Mrvelj upustili se u dokumentarnu pustolovinu kako bi Kristininu vedrinu i ljubav prema životu prenijeli i široj javnosti. Projekt je trajao tri godine i finaliziran, uz novog člana filmskog tima, Berislava Petrovića.

Kristini je po rođenju dijagnosticirana artrogripoza – bolest koja zahvaća mišiće, zglobove i vezivno tkivo. U filmu je s puno optimizma i radosti svjedočila o svom životu o poteškoćama koje je prolazila kroz više od 20 operacija, o prihvaćanju svoga križa, u kojoj su joj, kako je rekla, pomogli njezina obitelj i brojni prijatelji. 

Posebno je naglasila svoju zahvalu sv. Ivanu Pavlu II., čiji zagovor i prisutnost osjeća u svome životu. Kako je član udruge 'Loco Moto', u kojoj je otkrila da ima dar slikanja, u filmu je prikazano kako slika kistom držeći ga u ustima. Savladala je ona i druge vještine te se sama šminka, peče palačinke, pravi razne ukrase i drugo. Naglasila je kako joj je najdraže druženje s prijateljima na kavi u gradu, što joj u ovo vrijeme pandemije posebno nedostaje.

Koliko je ova mlada 36-godišnja djevojka hrabra i zaljubljena u Krista te koliko im je nadahnuće u životu, posvjedočili su filmu kako njezini prijatelji tako i njezin župnik Župe Gospe Brze Pomoći, preč. Ivan Lenić, i studentski kapelan, vlč. Robert Farkaš.

– Pristala sam na snimanje ovoga filma jer želim proslaviti Isusa koji je moja najveća snaga. On zaslužuje slavu jer je živ i isti jučer, danas i zauvijek. Želja mi je da ovaj film pogleda što više mladih, da shvate da život u kolicima, unatoč svim poteškoćama, može biti lijep kad ga predaš Isusu. U životu možeš imati sve, a nemati ništa. Zato je važno biti blizu Isusa, jer kad imaš Njega, imaš sve – rekla je na kraju Kristina i s puno emocija izrekla svoju zahvalu Gospodinu, svojim roditeljima i prijateljima.

Kao domaćin nazočne je pozdravio župnik Ivan Lenić. Naglasio je kako smo kao kršćani dar jedni drugiman pozvani smo i biti blizu jedni drugima jer se pomažući i ljubeći ostvarujemo u dostojanstvu i pozivu. O Kristini je istaknuo kako je poput mnogih drugih samozatajnih ljudi obogaćenje svojoj župi Gospe Brze Pomoći u kojoj je aktivna te pjeva u zboru mladih, a i redovita je na Misama za mlade koje u župi svake srijede predvodi studentski kapelan Farkaš. 

Naslov filma 'prorekao' je jedan mladić koju je prije nekoliko godina s još nekoliko mladića nosio Kristinu na Križevac u Međugorju rekavši joj da je Kraljeva kći, da ju Isus posebno voli te da ima divan plan za nju.
 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: