[FOTO] Dječji zbor iz župe Svete Marije u Međimurju u Nacionalnom svetištu svetog Josipa

[FOTO] Dječji zbor iz župe Svete Marije u Međimurju u Nacionalnom svetištu svetog Josipa

Pobožnost svetom Josipu i svetu Misu predslavio je mons. Antun Sente, mlađi, rektor svetišta, u koncelebraciji s vlč. Mirkom Pilajem, župnikom Svete Marije iz Međimurja.

Autor
Tereza PavlinaILaudato/G.O.
Fotograf
Zlatko Stipković
Objavljeno:
 
01.09.2022 10:31

 

Članovi dječjeg zbora ''Marijina djeca'' iz župe Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Svete Marije u Međimurju animirali su svojim pjevanjem i sviranjem misno slavlje u srijedu 31. kolovoza 2022., u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu. Pobožnost svetom Josipu i svetu Misu predslavio je mons. Antun Sente, mlađi, rektor svetišta, u koncelebraciji s vlč. Mirkom Pilajem, župnikom Svete Marije iz Međimurja. Dječji zbor ''Marijina djeca'' vodila je profesorica Suzana Karloci Kvakan uz orguljsku pratnju Dominika Kanižaja.

U prigodnoj propovijedi mons. Sente, tumačeći pročitano Evanđelje u dijalogu s djecom, istaknuo je činjenicu kako su ljudi oko Petrove punice primijetili njezinu bolest te o tome izvijestili Isusa Krista. Iz toga zaključujemo da je važno Isusu govoriti o potrebama svojih bližnjih. Na njihov je poticaj Isus pristupio Petrovoj punici, pružio svoju ruku koju je ona prihvatila i nakon čega ju je pustila ognjica. Lijepa je to slika i nama koja nam govori kako nam Bog uvijek pruža svoju ruku, u svim našim zgodama i nezgodama života. Važno je da poput bolesne Petrove punice i mi prihvatimo Isusovu ruku, što će rezultirati našim ozdravljenjem, odnosno oslobađanjem od svih mogućih nezgoda, teškoća, grijeha, nespokoja. Nadalje, nakon ozdravljena Petrova se punica odmah pridigla i posluživala Gospodina i Njegove pratitelje. Iz tog čina Petrove punice zaključujemo kako nakon susreta s Gospodinom ne možemo ostati ravnodušni, već smo pozvani o iskustvu s Gospodinom propovijedati, naviještati i svjedočiti svojim bližnjima. Danas nama ovdje Bog progovara kroz članove zbora ''Marijina djeca''. Ljepota njihova pjevanja znak je Božje prisutnosti. U tome vidimo ispruženu Božju ruku. Nadam se da ćemo ju poput Petrove punice i mi prihvatiti i svjedočiti o velikoj Kristovoj ljubavi, rekao je između ostalog u svojoj homiliji, okružen djecom, mons. Antun Sente.

Na kraju misnog slavlja hodočasnici iz Međimurja predali su rektoru Nacionalnog svetišta Svetomarsku čipku te monografiju vlč. Mirka Pilaja ''Moj svakodnevni razgovor s Bogom preko leptira. Priroda govori o Bogu, a mi Bogu'' Predstavnici dječjeg zbora Nacionalnog svetišta ''Josipove pahuljice'' međimurskim hodočasnicima predali su repliku zavjetnog kipa svetog Josipa i svijeću svetišta.

Nakon misnog slavlja animatori ZAMAK-a, Zajednice mladih katolika u Karlovcu, za svoje goste iz Međimurja pripremili su mnoštvo banseva i igara koje izvode za vrijeme oratorija ''Josipova obitelj''. Uistinu je bilo prekrasno promatrati zajedništvo u plesu i igri međimurske i karlovačke djece i mladih, okrijepljeni slatkim i slanim delicijama koje su pripremile karlovačke mame.

225883

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: