Fra Josip Blažević proslavio je svoj srebrni jubilej

Fra Josip Blažević proslavio je svoj srebrni jubilej

Sveta Misa završena je pred crkvom gdje je fra Josip blagoslovio novopostavljeni spomenik Kristu Gospodinu, koji će prolaznike podsjećati na Boga i pozivati u crkvu.

Autor
V.V./Laudato/D.R.
Fotograf
V.V.
Objavljeno:
 
27.07.2021 09:31

 

U rodnom mjestu Šiškovci (župa Cerna kod Vinkovaca), u ponedjelajk 25. srpnja 2021., na blagdan sv. Joakima i Ane, zaštitnike ove filijalne crkve, fra Josip Blažević, provincijski ministar hrvatskih franjevaca konventualaca, proslavio je svoj srebrni jubilej svećeničkog ređenja i Mlade mise, koju je prije 25 godina slavio u spomenutoj crkvi. U crkvi i oko crkve okupilo se mnogo vjernika koje ni velika vrućina nije spriječila u nazočenju ovoj proslavi.

Srebrenomisnik je predslavio svoju jubilarnu Misu, u koncelebraciji više svećenička i redovničke braće iz vinkovačkoga i zagrebačkog samostana. Kao i na Mladoj misi, prigodnu propovijed održao je fra Martin Dretvić, član vinkovačkog samostana, koji je podsjetio na taj događaj i zahvalio Bogu za sve dobro učinjeneno preko svećeničkih i redovničkih ruku fra Josipa Blaževića. Mjesni župnik, vlč. Krešimir Jukić iz Cerne, pod čiju pastoralnu skrb spada i crkva sv. Ane u Šiškovcima, na kraju Mise, među ostalim, pročitao je prigodnu čestitku đakovačkoga i osječkog nadbiskupa, mons. Đure Hranića, i izrazio jubilarcu posebnu zahvalnost za sve ostvarno u dosadašnjem životu, posebno i za uzoran primjer njegovih roditelja i brojne rodbine. Sveta Misa završena je pred crkvom gdje je fra Josip blagoslovio novopostavljeni spomenik Kristu Gospodinu, koji će prolaznike podsjećati na Boga i pozivati u crkvu.

Druženje se potom nastavilo i završilo u užem obiteljskom krugu fra Josipove rodbine, gdje se okupio dio njih te svećenika i franjevaca iz njegove provincije. Fra Ljudevit Maračić, tajnik provincije, tom je prigodom u ime Provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, kojoj fra Josip služi kao provincijski ministar, zahvalio za sve ono što je na području pastoralnoga (župni vikar u Zagrebu i Vinkovcima), katehetskoga (vjeroučitelj u nekim zagrebačkim školama), pedagoškoga (višegodišnji magister bogoslova), znanstvenoga (doktorat u Rimu i profesor u Zadru), izdavačkoga (urednik 'Veritasa', autor osam knjiga, urednik brojnih izdanja), kulturnoga (Festival kršćanskog kazališta, Hrvatski areopag), a posebno poglavarskog djelovanja (definitor, vikar i provincijalni ministar) učinio za provinciju, Crkvu i narod.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije