Franjevci Bosne Srebrene nastavljaju i dalje pomagati stradalima u potresu

Franjevci Bosne Srebrene nastavljaju i dalje pomagati stradalima u potresu

Biskup Košić zahvalio je franjevcima na brojnim donacijama i svemu dobru što su zajedno s Caritasom Sisačke biskupije učinili za stradale na ovom području.

Autor
S.V./Laudato/D.R.
Fotograf
Sisačka biskupija
Objavljeno:
 
15.11.2021 18:58

 

Franjevci Bosne Srebrene u sklopu Karitativnog društva 'Kruh sv. Ante' nastavljaju i dalje pomagati stradalima u potresu na Banovini. Nakon što je krajem lipnja o. g. donacijama Hrvata vjernika iz Australije izgrađena kuća obitelji Đure Plavljanića, u selu Jošavica kod Petrinje, a zatim i kuća obitelji Ive Peraka u Glini, ovih dana započeli su radovi na izgradnji obiteljskih kuća Alojzija Tadića i Marina Vučka u Petrinji. Njihovi domovi u potpunosti su stradali u razornom potresu 29. prosinca 2020. te će ih franjevci obnoviti iz temelja do useljenja, za što će biti izdvojeno oko 1,35 milijuna kuna.

Gradilišta je u ponedjeljak 15. studenoga blagoslovio sisački biskup Vlado Košić u nazočnosti provincijala Bosne Srebrene fra Joze Marinčića te voditelja i ravnatelja Društva 'Kruh sv. Ante' u Zagrebu i Sarajevu, fra Stipe Karajice i fra Petra Karajice.

Tom prigodom biskup Košić zahvalio je franjevcima na brojnim donacijama i svemu dobru što su zajedno s Caritasom Sisačke biskupije učinili za stradale na ovom području. Podsjetio je i da suradnja s Bosnom Srebrenom traje od vremena nakon Domovinskog rata, kada su preuzeli župe Vojnić i Gvozd, te da je ovo samo nastavak te dobre suradnje i brige za vjernike, a koja će omogućiti ovim obiteljima čvrst krov nad glavom.

Suradnju je pozdravio i provincijal, fra Jozo, rekavši da su i sami u Bosni i Hercegovini u ratu prošli kroz brojne nevolje te znaju što znači izgubiti dom i živjeti od dobrote ljudi. On je i pozvao sve ljude dobre volje da svoju kap dobrote ugrade u slap ljubav, a kako bi se mogle izgraditi ove kuće i vratiti osmijeh na lice ljudi koji su u ovoj nevolje izgubili svoje domove.

O brojnim karitativnim projektima 'Kruha sv. Ante' progovorio je i fra Petar, istaknuvši da je ova udruga dosad obnovila oko 500 kuća u Bosni i Hercegovini, u vremenima nakon rata, a u ovom trenutku traje obnova još desetak kuća u Konjicu. Na kraju, brojnim donatorima bez kojih ovo ne bi bilo moguće zahvalio je fra Stipe, poručivši da je ovo samo mali doprinos franjevačke ljubavi, blizine i solidarnosti za tračak nade i radosti ovim stradalim obiteljima.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: