Majka Božja Karmelska proslavljena u Zatonu

Majka Božja Karmelska proslavljena u Zatonu

Vjernici Zatona i Rasline hodočastili su Majci Božjoj od Karmela u kapelicu iznad Zatona. Jutarnju Misu slavio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Ove godine hodočasničke su nakane bile u zahvalu za smirivanje požara.

Autor
IKA/Laudato/M.B.
Fotograf
I.M.
Objavljeno:
 
16.07.2022 12:13

S biskupom Rogićem koncelebrirali su župnik Zatona, don Marko Gregić i župnik Rasline, don Jakša Dominiković. Biskup je u homiliji protumačio svetopisamska čitanja te je izrazio zahvalnost Majci Božjoj Karmelskoj.

''Najprije ćemo joj zahvaliti za sva primljena dobra. Zahvaliti za zagovor i uslišane molitve, osobito pred koji dan: da vjetar stane, da se ugasi požar, da nitko ne nastrada, da šteta bude što manja. Zahvalit ćemo za požrtvovnost vatrogasaca, policije, za pilote kanadera, volontere i sve službe, za sve ljude koji i danas imaju velikodušno srce i spremni su izložiti sebe da spase drugoga. Ako takvih ponestane, uzmanjka, nema nas više'', poručio je biskup.

Zamolio je Majku Božju Karmelsku da otvori srca onih koji mogu pomoći unesrećenima, opožarenima, onima koji su najviše izgubili u ovom požaru, da se bratska ljubav i želja za pomoći nevoljnomu ponovno pokaže na djelu, kao i toliko puta do sada. 

''Kao da se ono najbolje u čovjeku probudi tek kad nam je najteže'', naglasio je propovjednik.

Biskup Rogić obišao je i opožarena mjesta i razgovarao s vjernicima koji su se prethodnih dana suočili s požarom. Vjernici Zatona i Rasline svake godine rano ujutro na ovaj blagdan hodočaste Majci u Njezino svetište.
 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: