Grkokatolici u Zadru od nedjelje će imati redovitu liturgiju

Grkokatolici u Zadru od nedjelje će imati redovitu liturgiju

Na zadarskom području već živi znatan broj grkokatolika, od kojih su jedan dio grkokatolici iz Dalmacije od starine, a drugi novi doseljenici.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Križevačka eparhija
Objavljeno:
 
02.03.2021 08:18

 

Od nedjelje 7. ožujka 2021. započinje redovito mjesečno bogoslužje za grkokatolike u Zadru. Dobrotom Zadarske nadbiskupije, za potrebe bogoslužja Križevačkoj eparhiji ustupljena je crkva Svetoga Duha.

Na zadarskom području već živi znatan broj grkokatolika, od kojih su jedan dio grkokatolici iz Dalmacije od starine, a drugi novi doseljenici iz raznih krajeva Hrvatske kao i Ukrajinci, Rusini i Slovaci koji rade i žive na zadarskom području, za koje Križevačka eparhija započinje redovitu pastoralnu skrb.

Križevački biskup Milan Stipić imenovao je o. Marjana Jeftimova, župnika Jastrebarskog, kao dušobrižnika i o. Livija Marijana, đakona, kao pastoralnog suradnika, da skrbe o vjerskom životu grkokatolika u sjevernoj Dalmaciji.

Zasad će se liturgija za grkokatolike služiti prve nedjelje u mjesecu. Prvu će liturgiju u nedjelju 7. ožujka u 16 sati služiti križevački biskup Milan Stipić.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: