Grkokatolička župa u Osijeku proslavila naslovni blagdan Krista Kralja

Grkokatolička župa u Osijeku proslavila naslovni blagdan Krista Kralja

Propovjednik, o. Nikola Stupjak, istaknuo je suprotnosti koje u sebi ujedinjuje blagdan Krista Kralja.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
o. Livio Marijan
Objavljeno:
 
26.10.2020 15:22

 

U nedjelju 25. listopada 2020. vjernici osječke grkokatoličke župe Hrista Carja (Krista Kralja) proslavili su svoj župni i hramski blagdan.

Svečanu liturgiju, zajedno sa župnikom, o. Ljubomirom Sturkom, predslužio je i propovijedao o. Nikola Stupjak, župnik grkokatoličke župe Rođenja Presvete Bogorodice u Kaniži i dekan slavonski. Propovjednik je istaknuo suprotnosti koje u sebi ujedinjuje blagdan Krista Kralja.

– Vidjevši pred sobom osuđenog i ismijanog Isusa, Pilat ne može shvatiti o kakvom kraljevstvu se ovdje govori. To Kristovo Kraljevstvo nije kraljevstvo nadmoći, već služenja i pomirenja u ljubavi, što zapravo predstavlja svakodnevni izazov za sve nas kršćane – kazao je u propovijedi o. Nikola.

Pridržavajući se epidemioloških uputa, liturgijskom slavlju bili su nazočni vjernici Ukrajinci, Rusini i Hrvati iz Osijeka i okolice, katolici istočnog i zapadnog obreda, kao i časne sestre vasilijanke, čija samostanska kapela ujedno služi i kao župna crkva.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: