Gunjanski imam Idriz Bešić u posjetu nadbiskupu Đuri Hraniću

Gunjanski imam Idriz Bešić u posjetu nadbiskupu Đuri Hraniću

Susret je bio obojen demografskom problematikom i problemom depopulacije, a sudionici su se dotaknuli i drugih tema.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Đakovačko-osječka nadbiskupija
Objavljeno:
 
15.09.2021 08:58

 

Glavni imam u Gunji, Idriz Bešić, posjetio je u ponedjeljak 13 rujna, u Nadbiskupskom domu u Đakovu, nadbiskupa đakovačko-osječkog Đuru Hranića. Susretu je većim dijelom nazočio i nadbiskup u miru Marin Srakić, a priključio im se i pomoćni biskup Ivan Ćurić. Susret je bio obojen demografskom problematikom i problemom depopulacije, a sudionici su se dotaknuli i drugih tema, izvijestila je Đakovačko-osječka nadbiskupija.

Imam Bešić upoznao je nadbiskupa s ukupnim brojem djece koja pohađaju matičnu i područnu Osnovnu školu 'Antun i Stjepan Radić' Gunja, te s brojem onih koji pohađaju katolički ili islamski vjeronauk. Pritom je iznio zabrinutost jer je razvidno da je broj učenika sve manji te da je depopulacija na tom području uzela maha.

Na području župe Gunja nalazi se najstarija džamija u Hrvatskoj, duže od 50 godina, od kojih je 40 godina Idriz Bešić imam u Gunji. Tijekom svih tih godina imam surađuje s đakovačkim biskupima i svećenicima Drenovačkog dekanata, a među stanovnicima Gunje postoje tradicionalno dobri, prijateljski odnosi, uzajamna podrška i zajednički život. Kad je u pitanju odnos prema životu, braku, bračnim i obiteljskim vrijednostima, otvorenosti za dar života, pitanje rodne ideologije – katolička i islamska zajednica u potpunosti dijele stavove te uvijek pronalaze područje za plodnu suradnju.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije