Hod sa svetim Josipom se nastavlja

Hod sa svetim Josipom se nastavlja

Vjernici su i ove srijede hodočastili svetom Josipu, a jedan bračni par sa Žumberka u svojoj je tradicionalnoj nošnji došao prikazati svoje molitve u Josipovu svetištu.

Autor
M.M./Laudato/D.R.
Fotograf
Marta Marinović
Objavljeno:
 
17.06.2021 16:21

 

Iako je završila Velika pobožnost svetom Josipu, hodočasnici se nastavljaju okupljati srijedama u Nacionalnom svetištu svetoga Josipa u Karlovcu, iz, kako je rektor Svetišta, mons. Antun Sente rekao, jednostavnog razloga – jer vjernici vole dolaziti stavljati pred svetog Josipa svoje usrdne molitve, a upravo iz te ustrajnosti sve više raste pobožnost i štovanje ovoga svetca.

Tako je u srijedu 16. lipnja 2021. godine nastavljena pobožnost i sveta Misa nadahnuta Josipovim svetim djelovanjem. Svetu Misu predslavio je mons. Antun Sente, koji je u svojoj propovijedi istaknuo da Bog neprestano podsjeća da je On tu prisutan, a čovjek je onaj koji dopušta da nas Bog zahvaća ili pak ne zahvaća.

– Sveta se Obitelj u raznim kušnjama neprestano oslanjala na Boga, a oslanjati se na Njega možemo jedino ako živimo prema onim Isusovim riječima: da činimo milosrdna djela, da postimo, da činimo dobro jedni drugima, da molimo, a da se pritom ne uznosimo. To moramo činiti za sebe kako bismo mi bili snažni i kako bi Bog ušao u nas. Svaki dan imamo takvu priliku – poručio je Sente.

Vjernici su i ove srijede hodočastili svetom Josipu, a jedan bračni par sa Žumberka u svojoj  je tradicionalnoj nošnji došao prikazati svoje molitve u Josipovu svetištu.

Pri kraju misnoga slavlja mons. Antun Sente rekao je da se pobožnost svetom Josipu nastavlja te je  najavio da će 23. lipnja u prijepodnevnim satima u Svetište hodočastiti zlatomisnici Zagrebačke crkvene pokrajine, a pridružit će im se kardinal Josip Bozanić, koji će s njima u zajedništvu slaviti svetu Misu u 11 sati. Večernju svetu Misu u 18.30 predslavit će naš karlovački mladomisnik, vlč. Luka Tufeković, koji će na kraju misnog slavlja svima okupljenima podijeliti mladomisnički blagoslov. 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: