Hrvatski Caritas darovao vaučere za obnovu obiteljskih kuća stradalih u potresu

Hrvatski Caritas darovao vaučere za obnovu obiteljskih kuća stradalih u potresu

Sredstvima prikupljenima u akciji 'Pomozimo zajedno' Hrvatskog Caritasa za pomoć u obnovi obiteljskih kuća stradalih u potresu u Zagrebu i okolici 22. ožujka ove godine, 45 obitelji dobilo je vaučere za nabavu građevinskog materijala, sanitarija i bijele tehnike.

Autor
Zagrebačka nadbiskupija/Laudato/D.R.
Fotograf
Zagrebačka nadbiskupija
Objavljeno:
 
13.07.2020 11:19

Nešto lakše dišu čak 45 zagrebačkih obitelji koje je razveselila vijest o vaučerima u iznosu 10.000 kuna za pomoć u saniranju štete koja je nastala u snažnom potresu krajem ožujka ove godine. Caritas Zagrebačke nadbiskupije podijelio je ukupno 450.000 kuna na temelju izvida na terenu, evidencije razmjere šteta, procjene statičara te je u dogovoru s Hrvatskim Caritasom definiran niz socijalnih i ekonomskih kriterija za ostvarivanje pomoći.

- U akciju našega nadbiskupijskog Caritasa za pomoć kućanstvima stradalima od potresa vrlo zauzeto su se uključili i župnici i župni caritasi na područjima stradalima od potresa. Oni su predložili po oko dvadeset ugroženih obitelji iz svojih župa te su nam na terenu pomogli da te obitelji, ili samce, lakše nađemo. Ponekad su nam pružili i uslugu prijevoza do nekih korisnika. Prekrasno je bilo surađivati s njima jer su nam s oduševljenjem pomagali. S druge strane bili smo potreseni teškim situacijama koje smo zatekli na terenu. Naš dolazak svim tim ljudima donio je veliku nadu i silno ih obradovao jer im je ova Caritasova akcija donijela prvu značajniju pomoć poslije nepogode koja ih je zatekla - rekla je Jadranka Bosnar, voditeljica Socijalne službe Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Caritas je obišao 63 stradala kućanstva u župama Gornja Stubica, Čučerje i Marija Bistrica, a preostao nam je obilazak još 4 kućanstva u Donjoj Stubici. Kako prenosi Nadbiskupija, do sada je Hrvatski Caritas donacijom od po 10.000 kuna pomogao 45 obitelji, a za preostale 22 obitelji pomoć će pružiti Caritas Zagrebačke nadbiskupije sredstvima prikupljenima u svojoj akciji za stradale u potresu, u koju se građani još uvijek mogu uključiti.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: