Humanitarna akcija 'Krucifiksini adventski vijenci – obitelj za obitelj'

Humanitarna akcija 'Krucifiksini adventski vijenci – obitelj za obitelj'

Svaka obitelj izradit će dva adventska vjenčića: jedan za sebe, a drugi za siromašnu obitelj.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Riječka nadbiskupija
Objavljeno:
 
16.11.2021 17:38

 

'Krucifiksini adventski vijenci – obitelj za obitelj' naziv je humanitarne akcije koju organiziraju sestre Družbe Presvetog Srca Isusova u Rijeci. Ovih dana održavaju se kreativne radionice u Dječjem vrtiću 'Nazaret' koji vode sestre ove jedine riječke autohtone družbe, a akcija će biti zaključena prodajom adventskih vijenaca čiji će prihod biti doniran jednoj siromašnoj obitelji, piše Riječka nadbiskupija.

Prema riječima ravnateljica DV 'Nazaret', s. Kristine Tunić, jer je utemeljiteljica Družbe sestara Presvetog Srca Isusova, službenica Božja Marija Krucifiksa Kozulić, svoje karizmatsko i apostolsko djelovanje započela 1895. godine u Rijeci, otvorivši dječji vrtić (u ono doba nazivano zabavište) za djecu iz siromašnih obitelji, u DV 'Nazaret' Dan Riječke Majke i njezino djelo odlučili su obilježiti izradom adventskih vijenaca. Dodala je da u radu s djecom ne zanemaruju njihove roditelje te je organiziran rad s roditeljima u vidu ovih radionica u kojima se okuplja cijela obitelj.

– Svaka obitelj izradit će dva adventska vjenčića: jedan za sebe, a drugi za siromašnu obitelj. Oko prvoga će se i sami okupljati u svojim domovima – kazala je s. Kristina.

Ova humanitarna akcija održava se i u okviru obilježavanja 100. obljetnice preminuća utemeljiteljice Družbe Presvetog Srca Isusova, službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić. Proslava je započela 29. rujna  2021. i bit će zaključena 29. rujna 2022. Godina posvećena Riječkoj Majci bit će ispunjena aktivnostima u kojima će se javnost upoznati s karizmom i djelovanjem utemeljiteljice Družbe sestara Presvetog Srca Isusova.

'Krucifiksini adventski vijenci – obitelj za obitelj' uskoro će se distribuirati u nekoliko riječkih župa, a kad ih budete kupili, znat će te – male ruke su ih radile, ali s velikim srcem za siromašne.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: