Imenovana nova Kardinalska komisija za nadzor Instituta za religijska djela

Imenovana nova Kardinalska komisija za nadzor Instituta za religijska djela

Priopćenje Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.

Autor
Laudato/G.O.
Fotograf
PIXELL
Objavljeno:
 
12.10.2020 18:11

 

 

Kardinalu Josipu Bozaniću završen je redoviti petogodišnji mandat u Kardinalskoj komisiji za nadzor Instituta za religijska djela, izvijestila je IKA. Kardinal je papi Franji pisanim putem izrazio želju da više ne bude član novoga sastava, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Priopćenje Tiskovnog ureda donosimo u cijelosti:

– Dosadašnjoj Kardinalskoj komisiji za nadzor Instituta za religijska djela (IOR-u) u sastavu: kardinal Santos Abril y Castello, predsjednik Komisije; kardinal Pietro Parolin, državni tajnik; kardinal Christoph Schönborn, nadbiskup metropolit bečki; kardinal Thomas Christopher Collins, nadbiskup metropolit torontski i kardinal Josip Bozanić, nadbiskup metropolit zagrebački, završen je redoviti petogodišnji mandat polovicom prošle, 2019. godine, te im je članstvo u Komisiji produženo do imenovanja novih članova.
U vidu imenovanja novih članova papa Franjo od dosadašnjih je članova tražio prijedloge imena za nove članove. To je učinio i kardinal Bozanić, svojim dopisom od 8. svibnja 2019. godine, sa željom da više ne bude član novog sastava.

S datumom 21. rujna 2020. godine papa Franjo imenovao je nove članove spomenute Komisije na mandat od pet godina u sastavu: kardinal Santos Abril y Castello, predsjednik Komisije; kardinal Luis Antonio Gokim Tagle, prefekt Kongregacije za evangelizaciju naroda; kardinal Konrad Krajewski, Papin elemozinar; kardinal Christoph Schönborn, nadbiskup metropolit bečki; kardinal Giuseppe Petrocchi, nadbiskup metropolit L’Aquile. To je imenovanje javnosti obznanjeno 10. listopada 2020. godine.

Za dosadašnjeg sastava članova Kardinalske komisije papa Franjo 8. kolovoza 2019. godine dao je novi Statut Institutu za religijska djela (IOR-u), a u samom Institutu učinjeni su brojni pozitivni pomaci, što je naglašeno i u Pismu zahvale dosadašnjim članovima Komisije – stoji u priopćenju.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije