'Jedan dar za svaki dan': molitveno-katehetski priručnik ususret svetkovini Duhova

'Jedan dar za svaki dan': molitveno-katehetski priručnik ususret svetkovini Duhova

Molitveno-katehetska građa donosi za svaki dan razmatranje o novom daru (sedam dana, sedam darova Duha Svetoga).

Autor
A.T./Laudato/D.R.
Fotograf
Crosswalk.com
Objavljeno:
 
14.05.2021 19:03

 

Ususret svetkovini Duhova, Vijeće za katehizaciju i novu evangelizaciju Dubrovačke biskupije pripremilo je molitveno-katehetski priručnik Jedan dar za svaki dan, koji je osmišljen kao sedmodnevna priprema za Duhove kojom se počinje u nedjelju 16. svibnja, a završava u subotu uoči Duhova 22. svibnja. Priručnik je namijenjen vjeroučenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole, a i drugi se njime mogu poslužiti.

– Cilj ove molitveno-katehetske pripreme jest pripremiti naše vjeroučenike za svetkovinu Duhova. Želimo osvijestiti našim vjeroučenicima da je Bog ukrasio našu dušu ili će ukrasiti (za one koji još nisu primili sakrament sv. Potvrde) darovima Duha Svetoga. Ti nam darovi daju snagu, sposobnost da djelujemo na nadnaravni način, prosuđujemo svijet i događaje s više stajališta, stajališta vjere, te da se ponašamo kao prava Božja djeca. Daju nam mogućnost upoznati Boga, ljubiti ga kao što On ljubi i ostvariti zaslužena djela za život vječni – naglašava predsjednica Vijeća, prof. Željana Lučić.

Molitveno-katehetska građa donosi za svaki dan razmatranje o novom daru (sedam dana, sedam darova Duha Svetoga). Dnevna priprema sastoji se od kratkog uvoda pomoću kojeg oni koji mole ulaze u tišinu svoga srca, a nakon toga slijedi razmatranje o pojedinom daru. Nakon razmatranja o pojedinom daru Duha Svetoga prelazi se na tekst o svetcu toga dana jer se u svakom svetcu može prepoznati svaki dar Duha Svetoga, a njihovi životi svjedoče o djelovanju Duha Svetoga. Dnevna priprema završava kratkim poticajem i molitvom Duhu Svetomu.

Razmatranja o darovima Duha Svetoga nadahnuti su katehezama pape Franje izrečenim na općoj audijenciji 2014. godine. Tekstove o svetcima pripremila je suradnica Vijeća, Marinka Ulaga, dip. knjižničarka koja radi u Znanstvenoj knjižnici Dubrovnik.

Priručnik je dostupan i online preko aplikacije 'Padleta' kojoj mogu svi pristupiti, a vi ju možete pronaći OVDJE.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije