Kardinal Bozanić pohodio u potresu teško stradalu crkvu u Čučerju

Kardinal Bozanić pohodio u potresu teško stradalu crkvu u Čučerju

'On želi na sebe preuzeti naše križeve, biti s nama u svakoj životnoj situaciji'

Autor
Laudato/I.B.
Fotograf
Tiskovni ured Zg nadbiskupije
Objavljeno:
 
06.07.2020 11:23

Zagrebački biskup kardinal Josip Bozanić pohodio je u potresu teško stradalu župu Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju te je predslavio misno slavlje u kapeli sv. Leopolda Bogdana Mandića. Na početku slavlja kardinala i vjernike pozdravio je župnik preč. Mostečak. Zahvalio je kardinalu na pohodu ovoj župi i vjernicima koji su teško pogođeni potresom 22. ožujka, ali koji ne gube nadu da će Bog i ovu nevolju okrenuti na dobro. Zahvalivši na pozdravu, kardinal je uvodeći u slavlje rekao kako je svaka teškoća s kojima se vjernici susreću na svom putu za Isusom izazov za novi početak i rast u pozivu na svetost, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

U homiliji, kardinal je tumačeći riječi navještenog evanđelja kojima Isus poziva svoje učenike na nasljedovanje istaknuo kako smo Bogu najbliži tada kada živimo onako kako je Isus živio. 

- Nasljedujući Isusa mi se sve više približavamo Bogu Ocu, otkrivamo Njegovo Lice, a to je Lice ljubavi i milosrđa. Isusov poziv - 'Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako', pokazuje nam tu Isusovu ljubav. Isus nas ne poziva na trpljenje bez smisla, na patnju u samoći, Isus nas poziva da svoje križeve, svoje patnje, svoj životni put hodimo s Njime. On želi na sebe preuzeti naše križeve, biti s nama u svakoj životnoj situaciji. Isus je zato i došao među nas - da nas spasi, da nam vrati naše dostojanstvo djece Božje i da nam dade mir, jer jedino Isus može dati mir i spokoj našim dušama - rekao je kardinal Bozanić pozvavši okupljene da bez straha predaju Isusu svoje živote i otvore se Njegovu Duhu.

Prije završnog blagoslova, kardinalu su na pohodu zahvalili pastoralni pomoćnik u župi preč. Razum te župnik preč. Mostečak koji je istaknuo važnost kardinalovih ohrabrenja župnoj zajednici koja je stradala u potresu.

Kardinal je zahvalio preč. Razumu i preč. Mostečaku na njihovom radu u župi te najavio gradnju privremenog prostora koji će služiti za liturgijska i druga slavlja dok se župna crkva ne obnovi. Po završetku euharistijskog slavlja, kardinal je u pratnji preč. Mostečaka i preč. Razuma obišao oštećenu župnu crkvu i župni dvor.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: