Kardinal Bozanić primio veleposlanika Republike Mađarske

Kardinal Bozanić primio veleposlanika Republike Mađarske

U srdačnom razgovoru, kardinal i veleposlanik osvrnuli su se na aktualnu situaciju obilježenu pandemijom COVID-19 i potresima u Hrvatskoj.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Zagrebačka nadbiskupija
Objavljeno:
 
21.01.2021 14:47

 

Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić, primio je u četvrtak 21. siječnja 2021. godine, u Uredu zagrebačkog nadbiskupa, Kaptol 29 u Zagrebu, Nj. E. dr. Csabu Demcsáka, veleposlanika Republike Mađarske u Republici Hrvatskoj.

Susretu su uz veleposlanika Demcsáka prisustvovali gospođa Zsófia Gyöngyös, savjetnica i zamjenica veleposlanika te gospođa Anasztázia Sebők, asistentica, a uz kardinala Bozanića susretu je prisustvovao preč. mr. Marko Kovač, biskupski vikar za pastoral.

U srdačnom razgovoru, kardinal i veleposlanik osvrnuli su se na aktualnu situaciju obilježenu pandemijom COVID-19 i potresima u Hrvatskoj. Kardinal je veleposlaniku zahvalio na podršci Republike Mađarske iskazanoj kroz različite vidove pomoći stradalima u potresima.

Veleposlanik Demcsák istaknuo je daljnju spremnost Republike Mađarske u vezi s pomoći u obnovi crkvenih i kulturnih dobara od kojih mnogi čuvaju spomene povezanosti naših naroda i država, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: