Knjiga biskupa Košića i generala Tolja proglašena najboljom knjigom o Domovinskom ratu

Knjiga biskupa Košića i generala Tolja proglašena najboljom knjigom o Domovinskom ratu

Među 18 knjiga pristiglih na ovogodišnji natječaj, najboljom je proglašena knjiga: 'Junačka i sveta Hrvatska'.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Sisačka biskupija
Objavljeno:
 
13.09.2021 09:04

 

Knjiga 'Junačka i sveta Hrvatska. Pismo o 30. obljetnici Domovinskog rata' sisačkog biskupa Vlade Košića i umirovljenog generala Hrvatske vojske Ivana Tolja, proglašena je najboljom knjigom o Domovinskom ratu, priopćila je Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91 (UHBDR 91), a prenosi Sisačka biskupija.

Pokrovitelj natječaja koji UHBDR 91 organizira od 2000. godine jest Ministarstvo hrvatskih branitelja. Cilj je  natječaja da se što više piše i objavljuje o Domovinskome ratu, odnosno stvaranju hrvatske države. Među 18 knjiga pristiglih na ovogodišnji natječaj, najboljom je proglašena knjiga: 'Junačka i sveta Hrvatska'.

Knjigu su autori predstavili u siječnju ove godine. Objavljena je o 30. godišnjici početka agresije na Hrvatsku. Podijeljena je u sedam cjelina i ilustrirana dokumentarnim prilozima. Kako piše u proslovu, želja je autora ne samo učvrstiti istinu o prošlosti nego i uočiti ono što se trebalo razriješiti u minulom razdoblju, a nije se dogodilo zbog propusta, pa i grijeha nečinjenja svih političkih garnitura, od završetka Domovinskoga rata, a posebice od 2000. godine do danas.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: