Koncert u čast Krista Kralja

Koncert u čast Krista Kralja

Župa sv. Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu organizirala je na svetkovinu Krista Kralja, nakon večernje svete Mise, u crkvi sv. Mihaela arkanđela koncert na kojem su nastupila sva tri župna zbora.

Autor
Tiskovni ured DJOS/Laudato/F.P.
Fotograf
DJOS
Objavljeno:
 
28.11.2023 09:45

 

Bila je to prigoda da, kako je rekla voditeljica koncerta Melanija Kopić, zborovi zaokruže cjelogodišnji rad u kojem su svaki na 'svojoj' Misi pjesmom predvodili nedjeljna misna slavlja u tekućoj godini. Prvi je nastupio dječji zbor ''MIR'' s pjesmama Sva moja radost, Sanctus i Ja sam na putu. Voditeljica zbora, s. Kristijana Kolić, s dječjim zborom predvodi nedjeljnu svetu Misu u 9 sati, a bilo je zanimljivo gledati i slušati kako dvije djevojčice iz zbora, vrtićkog uzrasta, zajedno s ostalima bez problema pjevaju Sanctus na latinskom. Nastup zbora mladih ''Agape'' predvodila je voditeljica i dirigentica, gđa Gabrijela Petriševac.

Oni su pjevali pjesme Pusti mreže te, Više od Jone i Obećana Djevica. Tijekom godine ovaj zbor animira nedjeljna misna slavlja u 11 sati, a prigodno i na župnim duhovnim obnovama, duhovskim bdjenjima i sl. Nastup mješovitog pjevačkog zbora ''Sv. Cecilija'' započeo je pjesmom Pjevajte Gospodinu pjesmu novu i nastavljen pjesmama Anima Christi, Stade anđeo i Laudate Dominum predvođen s. Kristijanom na orguljama i dirigenticom Silvijom Ježić Knežević. Zatim im se pridružio zbor ''Agape'' u zajedničkom pjevanju pjesama Primi darove i Ja sam Kruh života.

Prije nego što su sva tri zbora zajedno otpjevali Dobri Kralju mira, zborovima i brojnoj publici obratio se župnik Josip Antolović riječima: ''Nitko ne može posumnjati da ova župna zajednica ima svijetlu budućnost. Pjevači se redovito iz nedjelje u nedjelju okupljaju na misnim slavljima i probama. Zahvaljujem svima, pjevačima i njihovim voditeljicama. Ove godine pjevali smo na Misi obljetnice Žrtve Vukovara. Hvala lijepa na trudu koji ste uložili kroz cijelu liturgijsku godinu, mješoviti zbor je dva puta tjedno na probama, što ja do sada nigdje nisam vidio, a ovo mi je četvrta župa u kojoj sam župnik. Neka vam zaštitnica crkvenog pjevanja, sv. Cecilija, bude i dalje na pomoć u vašem radu. Hvala i vama koji ste došli slušati ovaj koncert u ovako velikom broju!''

 Nakon koncerta sva tri zbora proslavila su svoj dan domjenkom u Župnom pastoralnom centru ''Ivan Vajda''. 

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: