Križevački biskup Milan Stipić predstavlja HBK prilikom Papina posjeta Slovačkoj

Križevački biskup Milan Stipić predstavlja HBK prilikom Papina posjeta Slovačkoj

Liturgiju će uživo prenostiti Laudato TV s početkom u 10 sati.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Križevačka eparhija
Objavljeno:
 
13.09.2021 09:38

 

Na blagdan Uzvišenja Križa Gospodnjega, u utorak 14. rujna 2021., u slovačkom Prešovu papa Franjo predsjedat će Božanskoj liturgiji sv. Ivana Zlatoustoga, u sklopu svog apostolskog pohoda Slovačkoj.

Liturgiju će zajedno s papom Franjom služiti metropolit Grkokatoličke Crkve u Slovačkoj i nadbiskup Prešova, vladika Jan Babjak, DI, u zajedništvu s mnogim grkokatoličkim i rimokatoličkim biskupima Slovačke i mnogih drugih zemalja. Na liturgiji po bizantskom obredu suslužit će i vladika Milan Stipić, biskup križevački, koji će predstavljati Hrvatsku biskupsku konferenciju, potvrdila je Križevačka eparhija.

Liturgija će se služiti na slovačkom, staroslavenskom, mađarskom i latinskom. Grkokatolička Crkva u Slovačkoj ima status metropolije 'sui iuris' (vlastitoga prava), s trima biskupijama: Prešov, Bratislava i Košice s oko 350 000 vjernika koji žive uglavnom u istočnom dijelu Slovačke, a među kojima uz Slovake i Rusine ima i mađarskih i romskih vjernika. Liturgiju će uživo prenostiti Laudato TV s početkom u 10 sati.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije