Križevački vladika Stipić: 'Imajmo vjeru u Krista u svim životnim okolnostima'

Križevački vladika Stipić: 'Imajmo vjeru u Krista u svim životnim okolnostima'

Grkokatoličko bogoslužje redovito se za sada služi svake prve nedjelje u mjesecu, u crkvici Svetoga Duha, koju je zajednica dobila na korištenje dobrotom zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Križevačka eparhija
Objavljeno:
 
02.08.2021 10:45

 

Na 10. nedjelju po Duhovima, 1. kolovoza 2021., vladika križevački Milan Stipić pohodio je Zadar i služio svetu liturgiju u crkvi Svetoga Duha Grkokatoličkog pastoralnog centra. S vladikom Milanom služili su fra Ivan Ćupić, o. Jan Jakubov i đakon Livio Marijan.

U homiliji je vladika Stipić pozvao vjernike da se u životu nastoje ravnati prema poznatim riječima svetih otaca koji su govorili da kršćanin može postati svet ako uvijek druge stavlja ispred sebe i druge uvijek smatra boljima od sebe, gajeći poniznost, ljubav i dobrostivost prema svima.

– Kao što smo čuli u Evanđelju ove Desete nedjelje po Duhovima: imajmo vjeru u Krista u svim životnim okolnostima, bilo dobrima bilo lošima. Vjera, makar mala kao zrno gorušice, ako je iskrena i postojana, kadra je učiniti velika i sveta djela koja nadilaze ljudske mogućnosti jer je Bog onaj koji ju oplođuje svojim blagoslovom – istaknuo je biskup Stipić.

Izrazio je zahvalnost i radost zbog ljubavi i požrtvovnosti s kojom se zajednica vjernika redovito okuplja na svetom bogoslužju u Grkokatoličkom pastoralnom centru, gdje u lijepom i skladnom bogoslužju raste u Kristu. Grkokatoličko bogoslužje redovito se za sada služi svake prve nedjelje u mjesecu, u 18 sati, u crkvici Svetoga Duha, koju je zajednica dobila na korištenje dobrotom zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića još u ožujku ove godine.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije