Križni put obitelji Đakovačkog dekanata

Križni put obitelji Đakovačkog dekanata

Okupilo se oko 150 osoba, očeva, majki, djece, djedova i baka te drugih vjernika iz 13 župa Đakovačkog dekanata.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije
Objavljeno:
 
10.03.2024 15:57

 

Križni put obitelji Đakovačkog dekanata održan je jučer na relaciji Đakovo-Dragotin, dugoj 10 kilometara, piše Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Prva postaja križnoga puta bila je u đakovačkoj katedrali, druga u Strossmayerovu parku, treća na Gradskom groblju i tako redom uz križeve krajputaše i kapelice uz cestu sve do dragotinskog Svetišta Žalosne Gospe. Okupilo se oko 150 osoba, očeva, majki, djece, djedova i baka te drugih vjernika iz 13 župa Đakovačkog dekanata. Križni put predvodio  je Antun Nikolić, župni vikar đakovačke Župe Svih svetih. Hodočasnicima je trebalo nešto više od tri sata molitve i hoda za križem do Dragotina.

Svi koji nisu mogli pješačiti dovezli su se u Dragotin i u 15 sati molili pobožnost križnoga puta u svetištu. Domaći župnik i upravitelj dragotinskog svetišta Blaž Jokić predslavio je misno slavlje u 16 sati za sve hodočasnike i vjernike domaće župe. S njim u koncelebraciji bili su i župni vikar Nikolić i mons. Luka Strgar, kanonik Prvostolnoga kaptola. Umirovljeni svećenik Ivan Zirdum bio je na raspolaganju onima koji su se željeli ispovjediti.

Župnik Jokić u homiliji je posebno naglasio razliku između religije i vjere, pukih običaja i vjere koja mijenja srca. Potaknuo je sve nazočne na korizmenu promjenu života, shvatiti što je bitno, a što nebitno i da se trud ulaže u bitno, ono što vodi u Kraljevstvo nebesko uvijek je teži put.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: