Matej Siluković proslavio mladu misu

Matej Siluković proslavio mladu misu

'Ali ne moja, nego tvoja volja neka bude' (Lk 22, 42b)

 

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Požeška biskupija
Objavljeno:
 
07.07.2020 11:23

 

Pod geslom 'Ali ne moja, nego tvoja volja neka bude'  (Lk 22, 42b), u župi sv. Mihaela Arkanđela u Stražemanu mladu misu proslavio je mladomisnik Požeške biskupije Matej Siluković.

Slavlje je započelo u obiteljskom domu, roditeljskim blagoslovom, a župnik Robert Mokri naglasio je kako je odlazak s roditeljskim blagoslovom poseban, jer odlazi vršiti poslanje koje mu je Bog namijenio u Crkvi.

Na misnom slavlju bilo je prisutno dvadesetak svećenika i desetak bogoslova, a uz mladomisnika Mateja stajali su njegovi prijatelji mladomisnici Marko Milaković iz župe Jakšić i Marko Nimac iz zagrebačke župe Vrbani.

Homiliju je održao apostolski protonotar Josip Devčić, koji je naglasio kako je mladomisnik kroz godine odrastanja pokazao skromnost, jednostavnost i ljubav prema drugima, odnosne one vrline koje treba imati svaki svećenik.

Potaknuo je mladomisnika da kao svećenik uvijek bude tijesno povezan s Isusom, citirajući riječi kardinala Franje Kuharića: 'Odakle dolazi svećeničko zvanje? Dolazi iz dvorane posljednje večere u kojoj je Isus uputio svoje učenike i ondje ustanovio sakrament Svetoga Reda'.

Pozvao je mladomisnika da uvijek bude zagledan u sjajne zvijezde hrvatskog katoličkog neba, ističući posebno tri primjera: bl. Alojzija Stepinca, bl. Ivana Merza i Maricu Stanković, te ga ohrabrio da smjelo kroči ovim svijetom i naviješta evanđelje u vremenu koje nije lako, izvijestila je Požeška biskupija.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: