Misijska adventska akcija 'Djeca pomažu djeci'

Misijska adventska akcija 'Djeca pomažu djeci'

Ove godine naša će djeca i mladi živjeti četiri tjedna došašća uz dječaka iz Misije Tatale, u Gani, gdje djeluje hrvatski misionar, don Ivan Stojanović.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
misije.hr
Objavljeno:
 
24.11.2020 17:23

 

Papinsko misijsko djelo sv. Djetinjstva organizirano je u više od 150 zemalja svijeta i već 177 godina djeluje kao kršćanski pokret za pružanje duhovne i materijalne pomoći najmlađima. Tako je, od osnutka do danas, Djelo sv. Djetinjstva, u početku maleno, izraslo u veliko i razgranato je po cijelome svijetu. Danas godišnje pomaže milijunima djece u različitim misijskim zemljama – izgradnjom škola, sirotišta i bolnica i pomaganjem različitih dječjih projekata po župama i prehranom, pišu misije.hr.

Papinska misijska djela Hrvatske i Bosne i Hercegovine pripremila su materijale namijenjene misijskoj animaciji djece u župnoj zajednici tijekom došašća 2020. godine. Cilj je pripremiti djecu za Dan svetog Djetinjstva, koji se slavi na Bogojavljenje, 6. siječnja. Na taj dan svi prijatelji misija, a osobito djeca, imat će prigodu, molitvama i darovima, pomoći djeci diljem svijeta.

Za ovaj advent pripremljena je brošura s mnoštvom animacijskih materijala. U njoj ćete pronaći materijale za pripremu pjevača Betlehemske zvijezde, katehezu za osnovnu školu, igrokaz, prijedlog za kreativne radionice, meditacije na otajstva misijske krunice, pripremu za advent u obitelji, homiliju i molitvu vjernika za Bogojavljenja...

Ove će godine naša djeca i mladi četiri tjedna došašća živjeti uz dječaka iz Misije Tatale, u Gani, gdje djeluje hrvatski misionar, don Ivan Stojanović. Iz tjedna u tjedan dječak će im govoriti o svojoj obitelji, o svojoj školi, o tome kako kod njega slave svetu Misu i Božić. Na taj način naša će djeca moći usporediti svoje iskustvo s njegovim.

I ove godine mali misionari pripremat će se za Božić uz misijski adventski kalendar. U njemu, uz molitvu, svakodnevno im je predložena djelatna ljubav, kroz zahvalnost, dijeljenje, pomoć, pozdrav i znanje. Djeca će upoznati Ganu i preko karte, sa zanimljivim činjenicama o toj zemlji.

Napravljen je i animacijski plakat. Župne zajednice ili škole mogu ga dodatno naručiti, kao i misijske kutijice i misijske narukvice, i na takav način poticati djecu da daruju njihove vršnjake u misijama. Svi materijali dostupni su također i na mrežnoj i Facebook stranici Papinskih misijskih djela Hrvatske.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije