Molitva u podne pred likom Majke Božje od Kamenitih vrata za mir u domovini i u svijetu

Molitva u podne pred likom Majke Božje od Kamenitih vrata za mir u domovini i u svijetu

Ovih dana, kad je svijet toliko potreban dara mira, Župa sv. Marka još jednom poziva sve vjernike, naročito vjernike grada Zagreba, kao i sve ljude dobre volje, da joj se priključe u molitvi za mir.

Autor
IKA/Laudato/M.B.
Fotograf
Patrik Macek/PIXSELL
Objavljeno:
 
07.03.2022 15:16

Zagrebačka gornjogradska Župa sv. Marka na blagdan Svete Obitelji Isusa, Marije i Josipa, 2020. godine, započela je sa svakodnevnom molitvom u 12 sati pred likom Majke Božje od Kamenitih vrata kao potporu u borbi protiv širenja bolesti Covid-19 i potresa.

Ovih dana, kad je svijet toliko potreban dara mira, Župa sv. Marka još jednom poziva sve vjernike, naročito vjernike grada Zagreba, kao i sve ljude dobre volje, da joj se priključe u molitvi za mir. Svi oni koji ne mogu osobno sudjelovati u ovoj molitvi, mogu točno u podne zastati te se molitveno i u duhu priključiti molitvi na Kamenitim vratima iz svojih domova, škola, fakulteta ili radnih mjesta.

Lik Majke Božje od Kamenitih vrata ostao je čudesno sačuvan u požaru koji je izbio 31. svibnja 1731. godine. To je bio znak da u srcu grada Zagreba Majka Božja želi na osobit način biti prisutna kao zaštitnica i utočište svima koji joj povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige.

I danas, ponovno ohrabreni tim istim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, molimo svakoga dana da Majka Marija svojim zagovor kod Gospodina isprosi mir u našoj domovini i u svijetu, ali isto tako i da čuva sve obitelji, svako dijete, mlade, bolesnike i patnike, siromahe i beskućnike.

U podne, nakon Anđeoskog pozdravljenja (Anđeo Gospodnji), može se moliti ova molitva na čast Blaženoj Djevici Mariji:

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti Lik nije izgorio u razornom požaru Kamenitih vrata. Čudesno sačuvan, postao nam je znakom da Ti u srcu Zagreba želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji Ti povjere svoje tjeskobe i nade,svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, Tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike; siromahe i beskućnike našeg grada. Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinog Spasitelja Isusa Krista, da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene. Kraljice Mira, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetog Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova. Amen.
 

Majko Božja Kamenitih vrata, zaštitnice grada Zagreba, moli za nas!

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: