Mons. Milan Stipić slavio Liturgiju za domovinu

Mons. Milan Stipić slavio Liturgiju za domovinu

'Narod koji ima domovinu kao samostalnu državu je kao obitelj koja nije u podstanarstvu, već ima svoju zajedničku obiteljsku kuću'

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Križevačka eparhija
Objavljeno:
 
06.08.2020 08:27

 

Na Dan domovinske zahvalnosti u grkokatoličkom katedralnom hramu Presvete Trojice u Križevcima, mons. Milan Stipić, apostolski administrator Križevačke eparhije, uz susluženje o. Mihajla Simunovića, katedralnog župnika, služio je zahvalnu svetu Litrugiju za domovinu u čast Dana domovinske zahvalnosti, Dana pobjede i Dana hrvatskih branitelja.

U homiliji je mons. Milan rekao kako je veliki Božji dar imati domovinu.

- Narod koji ima domovinu kao samostalnu državu je kao obitelj koja nije u podstanarstvu, već ima svoju zajedničku obiteljsku kuću. Mi kršćani pozvani smo činiti sve da naša domovina, naša obiteljska kuća, bude što sličnija Kraljevstvu Božjem, gdje će vladati ljubav, pravednost i međusobna solidarnost. I nadasve ljubav, gdje će biti mjesta za svakoga čovjeka - naglasio je mons. Stipić.

Također, spomenuo se i svih stradalih u Domovinskom ratu.

- Danas se osobito spominjemo onih koji su svoje živote utkali u stvaranje i slobodu naše domovine, pokojnih branitelja i stradalnika Domovinskog rata, a osobito mnogobrojne stradale djece. Budimo uvijek Bogu zahvalni za dar slobode koju uživamo - zaključio je mons. Stipić, izvijestila je Križevačka eparhija.  

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije