Nabidkup Barišić krstio peto dijete u obitelji Rogulj

Nabidkup Barišić krstio peto dijete u obitelji Rogulj

'Duh Božji daruje nam najveću životnu titulu'

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
06.07.2020 11:15

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić predslavio je u nedjelju, u Župi sv. Jakova apostola u Dicmu Donjem, svečano euharistijsko slavlje tijekom kojeg je krstio malenog Ivana Mihaela – peto dijete u obitelji Livije i Hrvoja Rogulja, izvijestila je IKA.

- Duh Božji daruje nam najveću životnu titulu – dostojanstvo Božjih sinova i kćeri - kazao je mons. Barišić.

Čestitajući obitelji Rogulj na petom djetetu, mons. Barišić je istaknuo 'da se djeca koja imaju braću i sestre uče dijeljenju i uvažavanju, nadvladavajući tako opasnosti sebičnosti i individualizma'.

- Rijetko promislimo koliko je, od najranijeg djetinjstva, roditeljskog truda uloženo u živote svih ljudi koji nama na korist časno obavljaju svoj posao. Zbog toga, političari i društvo u cjelini, trebaju zahvalno štiti obitelj jer je ona nositeljica života. Bez obitelji nema djece, a bez djece nema budućnosti naše Domovine - rekao je nadbiskup.

Na kraju euharistijskog slavlja župnik don Vlado Strikić zahvalio je nadbiskupu na dolasku i ohrabrujućim riječima te obitelji Rogulj na otvorenosti životu. Zatim je nadbiskup Barišić obitelji Rogulj udijelio knjigu s posvetom, osobno pismo, krunice, medaljice i novčani poticaj, dar kojim Splitsko-makarska nadbiskupija izražava podršku obiteljima s četvero i više djece.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije