Nacionalni misijski ured: 'Igra 'Mali korak – velika radost' može poslužiti i kao adventski kalendar'

Nacionalni misijski ured: 'Igra 'Mali korak – velika radost' može poslužiti i kao adventski kalendar'

'Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste!' (Mt 25,45)

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Varaždinska biskupija
Objavljeno:
 
19.11.2021 17:04

 

Uoči Svjetskog dana djeteta koji se obilježava 20. studenoga, Papinska misijska djela skreću pozornost na jedno veliko djelo koje je osnovano prije 178 godina – 'Djelo svetog djetinjstva' koje se već godinama obilježava 6. siječnja, na svetkovinu Bogojavljenja.

Ovogodišnja je novost vesela igra: 'Mali korak – velika radost', kojom se želi potaknuti djecu na međusobno druženje i obitelji na osmišljeno zajedništvo tijekom čitave godine. Igra se može naručiti po simboličnoj cijeni na e-adresu: missio.croatia@misije.hr ili tel. 01/5635-055, a sav prikupljeni prihod namijenjen je za pomoć djeci u misijama, objavila je Varaždinska biskupija.

Igra je jednostavna i predviđena za korištenje tijekom cijele godine, ali kreirana tako da se može koristiti i kao adventski kalendar tijekom došašća, za poticaj na djela ljubavi u obitelji, školi, župi, svijetu…

Igra je najvažnija dječja aktivnost. Međutim, umjesto u igri, djeca u mnogim krajevima svijeta žive bez osnovnih uvjeta za život, prisiljavana na teški fizički rad, prepuštena ulici u predgrađima velegradova, izložena kriminalu ili prisiljavana sudjelovati u ratnim operacijama (osobito u afričkim zemljama). Uz to, društvene igre polako padaju u zaborav jer djeca su danas previše zaokupljena raznim elektroničkim napravama i previše vremena provode pred ekranom. Kako bi podsjetili na važnost igranja društvenih igara, PMD poziva djecu i odrasle na igru i druženje jer kroz igru djeca najviše uče veseliti se, ali i gubiti, te igrom razvijaju i kreativnost, komunikaciju i ono najvažnije, druže se i zabavljaju u dobrom društvu.

'Mali korak – velika radost' igra je kojom se djeci želi pokazati da se prava radost otkriva iznutra i da nitko nije premalen da bi činio velike stvari. Iskrenom molitvom i dobrim djelom koje se učini od srca, događaju se velike stvari. Osim toga, svaki trud donosi malu pobjedu, a prvi je jednako dostojan poštovanja kao i posljednji. 

Ne zaboravimo da djecu oblikujemo mi odrasli svojim primjerom. Stoga je naše duhovno, ali i materijalno djelovanje model uz koji djeca odrastaju i odgajaju se za odgovorne ljude, osjetljive za one koji su u potrebi, poručuju iz Papinskih misijskih djela.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: