Nadbiskup Barišić primio generalnog vizitatora trećoredaca, o. Seana Sheridana

Nadbiskup Barišić primio generalnog vizitatora trećoredaca, o. Seana Sheridana

Najveća župa koju franjevci trećoredci pastoriziraju u Hrvatskoj jest župa Sv. Obitelji na splitskom Sukoišanu s oko 15 000 vjernika.

Autor
Silvana Burilović Crnov/Laudato/D.R.
Fotograf
Splitsko-makarska nadbiskupija
Objavljeno:
 
25.01.2021 12:28

 

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić primio je u ponedjeljak 25. siječnja, u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu generalnog vizitatora Hrvatske provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša, o. Seana Sheridana.

Vizitacija je započela u Zadru, nastavila se u Splitu, odakle će u veljači krenuti za Krk i Cres. Ovo je njegov prvi posjet Hrvatskoj, a u njegovoj pratnji bio je tajnik pohoda, fra Matej Jovanovac, župni vikar splitske Župe Sv. Obitelji. Najveća župa koju franjevci trećoredci pastoriziraju u Hrvatskoj jest župa Sv. Obitelji na splitskom Sukoišanu s oko 15 000 vjernika.

Generalni vizitator i nadbiskup osvrnuli su se u razgovoru na važne teme vezane uz župni pastoral. Složili su se da u pastoralni rad ove velike gradske župe treba unijeti dinamizam koji će iskoristiti njezine potencijale, osobito s obzirom na uključivanje vjernika laika. Razgovarali su, između ostaloga, o posljedicama pandemije COVID-19 na ljudski život u svim njegovim segmentima, o povratku ljudi u crkve nakon pandemije, o različitim programima za mlade ljude u župama, o svećenicima i trajnim đakonima i dr.

O. Sean zahvalio je mons. Barišiću na izdvojenom vremenu i podršci koju pruža franjevcima trećoredcima na splitskom Sukoišanu. Nadbiskup je zahvalio generalnom vizitatoru na posjetu, istaknuvši molitvu, vjeru i požrtvovnost franjevaca trećoredaca te je zazvao Božji blagoslov na daljnji rad.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: