Nadbiskup Kutleša i kardinal Grech posjetili Karmel i Caritasovu kuću u Brezovici

Nadbiskup Kutleša i kardinal Grech posjetili Karmel i Caritasovu kuću u Brezovici

Generalni tajnik Biskupske sinode, kardinal Mario Grech, u pratnji zagrebačkog nadbiskupa, mons. Dražena Kutleše, pohodio je Samostan Kraljice Karmela i Caritasovu kuću u Brezovici u srijedu 31. svibnja 2023. godine.

Autor
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije/Laudato
Fotograf
Zagrebačka nadbiskupija
Objavljeno:
 
31.05.2023 18:50

 

Kardinala Grecha dočekali su ravnateljica nadbiskupijskog Caritasa, s. Jelena Lončar i v. d. voditelja Kuće Berislav Janjić sa suradnicima. Ravnateljica Lončar predstavila je kardinalu djelovanje zagrebačkog Caritasa, koji 2023. obilježava devedesetu obljetnicu od osnutka, te ukorijenjenost karitativnog djelovanja u život Zagrebačke nadbiskupije kroz minulih devet desetljeća. Sa životom i radom Kuće bl. Alojzija Stepinca te stručnom skrbi o korisnicima goste je upoznala stručna voditeljica kuće Ana Klarić. Susreli su korisnike kuće, kojih je gotovo stotinu, te zaposlenike.

Kardinal Grech istaknuo je da mu je osobito drago što je susret s korisnicima u Brezovici njegovo prvo iskustvo susreta sa zagrebačkom Crkvom jer je, kako je istaknuo, Kuća u Brezovici zapravo ''Crkva otvorena prema svima, a posebice onima isključenima, slabima i ranjivima''.

''Za mene je ovo živući spomenik. Mogu vas nazvati brodom koji predvodi vašu Crkvu, jer propovijedi su važne, dokumenti su važni, ali ovdje imate življenje vjere. Dok pomažete slabima i ranjivima i njihovim obiteljima, vi zapravo propovijedate Evanđelje i izražavate dobrodošlicu Isusu jer, kako papa Franjo često govori, dotičući tijela slabih i ranjivih, dodirujete i samo Tijelo Kristovo. Dirnut sam ovim posjetom jer, upoznajući i grleći ovu djecu, grlio sam Krista'', istaknuo je svjedočeći pritom da svoj svećenički poziv duguje upravo osobama s invaliditetom s kojima je tijekom volonterskih susreta otkrio svoj životni put te stoga, na poseban način, osjeća te osobe i one koji se o njima brinu.

Zahvaljujući zagrebačkom nadbiskupu Draženu Kutleši za priliku posjeta Caritasovoj kući u Brezovici, kardinal Grech osobito je zahvalio zaposlenicima i ravnateljici Caritasa na svemu što čine za stanovnike ove kuće te ih pozvao da ostanu ''snažni i nasmijani''.

U srdačnom susretu i razgovoru kardinal Grech zamolio je sestre karmelićanke da mole za Crkvu, za Biskupsku sinodu, za Zagrebačku nadbiskupiju i za sav Božji narod.

ZG NAD

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: