Nadbiskup Uzinić krstio peto dijete obitelji Dadić

Nadbiskup Uzinić krstio peto dijete obitelji Dadić

Nadbiskup Uzinić istaknuo je da mu se čini da se mnogi ne otvaraju dovoljno daru djece, toj milosti. 

Autor
IKA/Laudato/D.T.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
04.06.2021 14:43

 

Na svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove, u četvrtak 3. lipnja, riječki nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije, mons. Mate Uzinić, u župnoj crkvi Svetog Križa u Dubrovniku tijekom misnog slavlja krstio je Petru, peto dijete obitelji Dadić.

Na početku propovijedi, mons. Uzinić osvrnuo se na jednu raspravu na kojoj je sudjelovao vezano uz običaj da biskupi dolaze krstiti peto dijete. Pritom je kazao da je čuo prigovor jedne žene koja ne može biti majka, da se previše pažnje posvećuje onima koji su već od Boga obdareni, a da se nema dovoljno osjećaja i pažnje za one koji su uskraćeni za taj dar. Iz toga konteksta nadbiskup Uzinić podsjetio je obitelj Dadić da imaju milost da mogu postati roditelji petero djece.

 

– Svako vaše dijete, ulazeći u vaš brak i vaš život, dar je koji je, na svoj način, oblikovao i njih. Istaknuvši da biskupi zbog toga počaste obitelj koja krsti peto dijete, rekao je da je to nagrada za one obitelji koje su otvorene životu – kazao je.

– Na žalost, kao narod demografski izumiremo, a oni koji su otvoreni životu, tu situaciju mogu mijenjati. Moramo voditi računa i o onima koji to iz različitih razloga ne mogu. Važno je vidjeti i to da imati petero djece nije samo obveza, nije samo nešto što od vas traži odricanje i trud, nego i velika milost – poručio je mons. Uzinić.

Nadbiskup Uzinić istaknuo je da mu se čini da se mnogi ne otvaraju dovoljno daru djece, toj milosti. 

– Boje se žrtve, davanja i nekad znaju ostati zatvoreni pred tim pozivom i milošću kojom inače Bog želi obdariti – istaknuo je. 

Na kraju slavlja župnik, fr. Mihovil Žuljević Mikas, u svoje ime i u ime župne zajednice Svetog Križa čestitao je obitelji Dadić na krštenju petog djeteta. Naglasio je da je to bogatstvo, ne samo za župu nego i cijelu Crkvu. Potom je zahvalio nadbiskupu Uziniću što se radosno i brzo odazvao pozivu.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije