Nadbiskup Želimir Puljić imenovao Povjerenstvo za zaštitu maloljetnika Zadarske nadbiskupije

Nadbiskup Želimir Puljić imenovao Povjerenstvo za zaštitu maloljetnika Zadarske nadbiskupije

Povjerenica je ovlaštena primati dojave o mogućim slučajevima povrede zaštite maloljetnika i ranjivih osoba

Autor
Laudato/M.D.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
23.09.2020 18:43

 

Temeljem odredbe pape Franje u Apostolskom pismu, u obliku motuproprija Vos estis lux mundi, čl. 2&1, a u skladu sa Smjernicama Hrvatske biskupske konferencije, zadarski nadbiskup Želimir Puljić imenovao je psihologinju Anu Uraniju nadbiskupijskom povjerenicom za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba, te za suradnika Povjerenstva Mladena Klanca, voditelja Obiteljskog savjetovališta, izvijestila je Zadarska nadbiskupija.

Nadbiskupijska povjerenica za područje Zadarske nadbiskupije ovlaštena je primati dojave o mogućim slučajevima povrede zaštite maloljetnika i ranjivih osoba, saslušati dojavitelje i žrtve, obraditi zaprimljene dojave u skladu s kanonskim zakonodavstvom i mjerodavnim Smjernicama Hrvatske biskupske konferencije, osobito pritom pazeći na zaštitu žrtve. 

Također, o svemu je dužna obavijestiti dijecezanskog biskupa, te pokrenuti zakonitu suradnju s nadležnim civilnim vlastima u skladu s civilnim propisima, kanonskim zakonodavstvom i Smjernicama HBK-a.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije