Najbolje ekipe Vjeronaučne olimpijade na susretu s nadbiskupom Barišićem

Najbolje ekipe Vjeronaučne olimpijade na susretu s nadbiskupom Barišićem

Nadbiskup je čestitao pobjednicima istaknuvši da je zadivljen njihovim trudom, vremenom i ljubavlju, koje su u ovoj teškoj godini za sve školarce dodatno uložile.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Đakovačko-osječka nadbiskupija
Objavljeno:
 
17.06.2021 18:59

 

Pobjednička ekipa Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti iz Osijeka, zajedno s vjeroučiteljem mentorom, p. Hrvojem Jukom, susrela se u četvrtak 17. lipnja s nadbiskupom, mons. Đurom Hranićem, koji ih je primio povodom osvojenog prvog mjesta na Državnom natjecanju iz vjeronauka. Susretu je nazočio i vjeroučitelj Dario Kustura, član Državnog povjerenstva za natjecanje iz vjeronauka, te dr. sc. Teuta Rezo, predstojnica Nadbiskupijskoga katehetskog ureda.

Učenice su posvjedočile da još od osnovne škole rado sudjeluju na Vjeronaučnoj olimpijadi, jer to je posebno iskustvo zajedništva i uzajamne podrške u ekipi koja svojim zajedničkim radom postiže rezultat. Svi su se složili da je njihovo zajedničko zalaganje, podrška i motivacija koja dolazi od vjeroučitelja mentora, ljubav prema Vjeronauku, prepoznavanje važnosti vjere u njihovu svakodnevnom životu, urodilo plodom pobjede na natjecanju.

– Nitko sebe ne stavlja u prvi plan, nego kao ekipa dolazimo do rezultata – istaknula je jedna učenica.

Nadbiskup je čestitao pobjednicima istaknuvši da je zadivljen njihovim trudom, vremenom i ljubavlju, koje su u ovoj teškoj godini za sve školarce dodatno uložile, baveći se temom: 'Biblija – pisana Božja riječ'. Ohrabrio ih je za sve nadolazeće odluke nakon srednje škole, jer su među njima i dvije maturantice, posebno naglasivši kako svojim stavovima i uvjerenjima, životom koji se gradi iz vjere, postaju svjetlo za sve koje susreću i s kojima žive, one su tamo gdje jedan svećenik, redovnik ili biskup ne može biti, a svojim životom one također mogu biti poticaj i izazov za druge mlade.  

Na kraju ugodnog druženja i razgovora, nadbiskup je darovao prigodne darove pobjedničkoj ekipi i zaželio vjeroučitelju mentoru, p. Juki, da i dogodine nastavi svojim radom motivirati dobru ekipu u svojoj školi, izvijestila je Đakovačko-osječka nadbiskupija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: