Najveći volonterski projekt prvi put u Rijeci

Najveći volonterski projekt prvi put u Rijeci

Inicijativa će se održavati od 15. do 18. listopada i organizatori se nadaju da će prikupiti stotinjak volontera, koliko im je potrebno za provedbu svih planiranih aktivnosti.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
cnz.hr
Objavljeno:
 
28.09.2020 13:36

 

U organizaciji Ureda za pastoral mladih Riječke nadbiskupije, grad na Rječini prvi se put uključuje u najveći volonterski maraton mladih: '72 sata bez kompromisa'. Na konferenciji za novinare, koja je održana u Informativnom centru Grada Rijeke, u ponedjeljak 28. rujna, pozvali su mlade da se prijave i budu ona pozitivna promjena gradu Rijeci, piše Nadbiskupija.

U Primorsko-goranskoj županiji, osim Rijeke, u projekt je uključen još samo grad Krk. Povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije, vlč. Josip Pende izrazio je radost ostvarivanjem ove inicijative u Rijeci, koja za cilj ima poticanje mladih da svoje slobodno vrijeme stave u službu potrebitih i zajednice u kojoj žive.

– Ovo je način i da mladi posvjedoče svoju vjeru i pokažu svoju humanist, ono najplemenitije i najkvalitetnije što ima u nama ljudima – kazao je vlč. Pende.

Inicijativa će se održavati od 15. do 18. listopada i organizatori se nadaju da će prikupiti stotinjak volontera, koliko im je potrebno za provedbu svih planiranih aktivnosti. Prijave su otvorene i član Organizacijskog odbora, Marko Baričević, poručuje kako se planira realizirati desetak akcija koje će se provoditi na otvorenom, ali pokušat će se provesti i obnova unutrašnjih prostorija u nekim objektima, poput kupaonice u Udruzi za Downov sindrom – Rijeka 21.

Prijave za volontiranje otvorene su i prijaviti se mogu mladi od 15 do 35 godina. Mogućnost prijave pojedinačna je ili u skupini do pet članova. Iz Ureda za pastoral mladih Riječke nadbiskupije poručuju kako mladi mogu volontirati i samo jedan ili dva dana. Detaljnije informacije, kao i obrazac za prijavu, možete pronaći na: 72 sata bez kompromisa – Rijeka, kao i na službenoj stranici '72 sata bez kompromisa': 72 sata bez kompromisa

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: