Našašće Sv. Križa u Vodicama: 'Spas je u pogledu na križ'

Našašće Sv. Križa u Vodicama: 'Spas je u pogledu na križ'

Tradicionalnog velikog ophoda zbog epidemioloških mjera nije bilo, nego su vjernici nakon slavlja u kratkoj procesiji prošli središnjim gradskim trgom.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Šibenska biskupija
Objavljeno:
 
04.05.2021 15:48

 

Našašće Svetog Križa i Dan Grada Vodica proslavljeni su u ponedjeljak 3. svibnja u Vodicama. Misno slavlje u župnoj crkvi predslavio je župnik katedrale svetog Jakova, don Krešimir Mateša, uz koncelebraciju župnika, don Franje Glasnovića, i svećenika Vodičkog dekanata i susjednih župa. Tradicionalnog velikog ophoda zbog epidemioloških mjera nije bilo, nego su vjernici nakon slavlja u kratkoj procesiji prošli središnjim gradskim trgom, piše Šibenska biskupija.

– Ljudski gledajući, podići se često znači pogaziti mnoge druge. I preko njihovih leđa uzdići se u životu, karijeri, politici i tako doći do uspjeha. Kod Isusa pravo uzdignuće i očitovanje lica Božjega jest ljubav. Da nam pokaže kolika je Njegova ljubav, On je darovao život za nas. To je vrhunac ljubavi prema onomu koga voliš – poručio je u homiliji vlč. Mateša.

Vjernike je pozvao da, kad u životima osjete da ih nešto 'truje', spas vide i pogled usmjere prema križu.

– Spas je u pogledu na križ – zaključio je.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: