Nuncij Lingua slavio Misu na blagdan sv. Josipa Radnika u Nacionalnom svetištu sv. Josipa

Nuncij Lingua slavio Misu na blagdan sv. Josipa Radnika u Nacionalnom svetištu sv. Josipa

U svojoj propovijedi kazao je kako se Hrvatska može ponositi odabirom Marijina zaručnika za svog osobnog zaštitnika.

Autor
Laudato/D.T.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
01.05.2021 19:23

 

Blagdan svetog Josipa Radnika svečano je proslavljen u njegovu Nacionalnom svetištu u Karlovcu. Središnje misno slavlje predslavio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, mons. Giorgio Lingua. U svojoj propovijedi kazao je kako se Hrvatska može ponositi odabirom Marijina zaručnika za svog osobnog zaštitnika.

U nastavku propovijedi nuncij je prepričao zamišljeni razgovor koji je u tišini nazaretske stolarske radionice Isus vodio s Josipom. Zapitao se nije li Isus u svojoj božanskoj viziji razgovarao s Josipom i o Hrvatskoj?!

U ime vjernika nunciju su djelatnici COVID-odjela karlovačke bolnice: Dražen Hegedić i Monika Pranjić, darovali skulpturu Svete Obitelji, rad slikara i kipara Željka Marekovića Mareka, dok je obitelj Štedul uručila sliku idejnog rješenja uređenja glavnog oltara, rad akademskog slikara Josipa Botterija Dinija.

U Godini svetog Josipa koju je proglasio papa Franjo, sve se veći broj vjernika utječe nebeskoj zaštiti i zagovoru ovog velikog svetca.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije