Obećanje evanđeoskoga života u Franjevačkome svjetovnom redu – Požega

Obećanje evanđeoskoga života u Franjevačkome svjetovnom redu – Požega

Članovi Franjevačkoga svjetovnog reda i Franjevačke mladeži u Požegi svečanom Euharistijom proslavili blagdan svete Elizabete Ugarske i milost zavjetovanja evanđeoskoga načina života

Autor
Laudato/D.T.
Fotograf
Laudato/M.Š.
Objavljeno:
 
18.11.2022 14:57

 

Na blagdan svete Elizabete Ugarske, svetice kršćanske ljubavi i zaštitnice Franjevačkoga svjetovnog reda i Franjevačke mladeži, u Župi Duha Svetoga u Požegi svečano je proslavljen i obred zavjetovanja evanđeoskoga života prilikom euharistijskoga slavlja u 18 sati koje je predslavio fra Darko Sudarić, gvardijan i mjesni duhovni asistent. Slavlje su u bratskom zajedništvu pjesmom pratili članovi Franjevačke mladeži.

Obredu zavjetovanja evanđeoskoga načina života, koji se nadahnjuje na primjeru i riječima svetoga Franje Asiškoga, a koji se nalazi u Pravilu – putokazu za život po svetom Evanđelju – pristupile su i svoju odluku javno očitovale sestre: Ariana Penava i Anja Polić (doživotni zavjeti); Dijana Klarić i Marija Štancl (obnova privremenih zavjeta). Ulogu svjedoka za vrijeme zavjeta vršile su sestre: Ankica Müller, zamjenica ministre i Irena Mihelec, voditeljica formacije. U ime Crkve zavjete su prihvatili i potvrdili duhovni asistent, fra Darko Sudarić i ministra Mjesnoga bratstva Požega, s. Ivana Škorvaga.

Zavjetovanice su tim činom obnovile svoja krsna obećanja i posvetile se službi Kristova kraljevstva, moleći pritom milost Duha Svetoga, zagovor Blažene Djevice Marije, svetoga Franje te bratsko zajedništvo da im budu na pomoć u postizanju savršenstva kršćanske ljubavi.

U poticajnoj propovijedi fra Darko je istaknuo primjer svete Elizabete koja je u svojemu životu Boga stavila na prvo mjesto u nasljedovanju Gospodina kojemu je služila posvećenjem u bračnom životu i služenju siromasima u kojima je prepoznavala i ljubila Krista. Ohrabrivši nas njezinim primjerom, svakoga od nas pozvao je na prepoznavanje i življenje konkretnoga izraza nasljedovanja Evanđelja u svojemu svakodnevnom životu, uz poticajne riječi našega serafskog oca, svetoga Franje: ''Ja sam svoje učinio, a što treba da vi učinite, neka vas o tome pouči Krist!''

Slavlje je nastavljeno u radosnom duhu zajedništva u samostanskom prostoru.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: