Peta obljetnica pokretanja kauze brata Ivana Bonifacija Pavletića

Peta obljetnica pokretanja kauze brata Ivana Bonifacija Pavletića

Ivan Bonifacije Pavletić, taj ponizni redovnik, radio je kao sluga bolesnih za zdravlje tjelesno i duhovno čitavog Božjeg naroda.

Autor
Laudato/K.P.
Fotograf
Sisačka biskupija
Objavljeno:
 
15.05.2021 07:33

 

Sisački biskup Vlado Košić predslavio je u četvrtak, 13. svibnja, na blagdan Uzašašća Gospodinova, u župnoj crkvi BDM Snježne u Kutini, misno slavlje povodom 5. obljetnice pokretanja kauze za proglašenje blaženim i svetim brata Ivana Bonifacija Pavletića.

U homiliji, biskup je podsjetio na riječi koje je izgovorio prilikom pokretanja Bonifacijeve kauze u Rimu, kada je spomenuo da je za nas vjernike on znak Božjeg milosrđa jer je on, ponizni redovnik, radio kao sluga bolesnih za zdravlje tjelesno i duhovno čitavog Božjeg naroda. Biskup je poručio i kako je brat Bonifacije bio zaista donositelj Božjeg milosrđa mnogim bolesnicima koji su živjeli od njegova osmijeha, njegove molitve i vjere, od njegove brige i pomoći.

– On i danas nama govori i nas poziva da se otvorimo Božjem milosrđu. Po njemu nas Gospodin želi dodirnuti svojom milosrdnom ljubavlju. A mi se molimo da Crkva što prije proglasi brata Bonifacija blaženim – poručio je mons. Košić.

Obraćajući se krizmanicima, biskup im je poručio kako ih Bog želi dotaknuti po bratu Bonifaciju.

– Zanimljivo je tako Gospodin dao da vi, jedna skupina krizmanika, niste mogli primiti svetu Potvrdu kad su ju primili vaši vršnjaci, jer ste bili u samoizolaciji, no danas je za vas taj veliki dan – i to kad se sjećamo sluge Božjeg, brata Bonifacija, mladića iz Kutine koji je u postupku proglašenja blaženim i svetim. Što to za vas znači, što to vama govori? Zar ne to da su i mladi ljudi, poput vas, sposobni činiti velika djela ljubavi, da ste, dakle, i vi poput brata Bonifacija pozvani širiti Božje milosrđe? To je moguće. Vi se samo trebate otvoriti Duhu Svetomu i On će vas ispuniti Božjom ljubavlju koju ne ćete moći zadržati samo za sebe, već ćete ju morati i drugima, vašim bližnjima, posvjedočiti – potaknuo je krizmanike sisački biskup.

U nastavku, biskup je podsjetio i kako je danas svetkovina Uzašašća Gospodnjega, a i blagdan Gospe Fatimske.

– Gospodin koji je na nebo uzašao, rastao se od svojih učenika te ga više nisu mogli gledati svojim tjelesnim očima, ali znali su i dalje da je s njima, jer gledali su ga svojim duhovnim očima. Za te oči molimo, dragi mladi, da vam ih dadne Duh Sveti kojega primate u sakramentu Potvrde, te vidite i više i dublje i jače nego što se vidi naravnim očima. Isus je zapovjedio na dan svoga uzašašća Ocu, svojim apostolima, da čekaju 'obećanje Očevo koje čuste od mene: Ivan je krstio vodom, a vi ćete naskoro nakon ovih dana biti kršteni Duhom Svetim.' Kako lijepo sveti Pavao u Poslanici Efežanima (Ef 4,1-13) kaže: 'Sa svojom poniznošću i blagošću, sa strpljivošću živite dostojno poziva kojim ste pozvani. Podnosite jedni druge u ljubavi; trudite se sačuvati jedinstvo Duha svezom mira'. Duh Božji daje svoje darove, a mi ih trebamo primiti i čitav život tako živjeti da služimo svojim bližnjima, da izgrađujemo Crkvu Božju, tj. Tijelo Kristovo, te se i sami usavršavate do mjere Kristove. Tako su svi sveti živjeli i takav primjer daju i nama – zaključio je biskup Košić.

 

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: