Objavljen Nekrologij svećenika s područja Krčke biskupije

Objavljen Nekrologij svećenika s područja Krčke biskupije

Krčki biskup Ivica Petanjak izrazio je nadu da će ovaj Nekrologij s radošću primiti oni koji će u njemu prepoznati mnoga njima znana imena, kao i oni mlađi koji žele graditi na onome što su njihova starija braća započela.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Krčka biskupija
Objavljeno:
 
18.06.2021 10:22

 

Omišaljski župnik i dekan, dr. sc. Anton Bozanić, priredio je, a Krčka biskupija izdala, nekrologij ili mrtvoslov (liber mortuorum) pokojnih biskupijskih svećenika, ali i redovničkih svećenika i pripadnika drugih biskupija i redovničkih zajednica koji su po rođenju pripadali Krčkoj biskupiji, pod nazivom: Nekrologij svećenika s područja Krčke biskupije od 1900. godine. U njemu su, po uzoru na razne redovničke zajednice, kalendarski, za svaki pojedini dan u godini, unesena imena preminulih svećenika, biskupa i redovnika.

U prigodnom je slovu krčki biskup Ivica Petanjak izrazio nadu da će ovaj Nekrologij s radošću primiti oni koji će u njemu prepoznati mnoga njima znana imena, kao i oni mlađi koji žele graditi na onome što su njihova starija braća započela. Priređivač Nekrologija, uz ostale korisne i poticajne priložene datosti, namijenio ga je prvenstveno svećenicima.

– Želim da bude dnevni podsjetnik i poticaj na spomen i molitvu na one koji su nam bili dragi i još žive u našim sjećanjima, ali i za prijašnje koje osobno nismo poznavali, a bili su nekada ovdje gdje smo mi sada. Stoga je ovaj Nekrologij zamišljen kao dnevni podsjetnik u koji možemo zaviriti i prisjetiti se molitvenim spomenom na one koji su nas prethodili, kazao je Bozanić za Tiskovni ured Krčke biskupije, na čijim se stranicama može pogledati Nekrologij.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije